Аюрведа защита през есента

Няколко правила, които биха могли да ни спасят от настинка и грип
Аюрведа защита през есента

Есента е успокояваща, романтична и вдъхновяваща! Всичко ѝ харесваме, освен едно - предизвика на двубой силите на имунната ни система.

Затова сега имаме двойно по-голяма нужда от аюрведа.

Практическата система на древните веди ни съветва как да се грижим за себе си през новия сезон.

Ето така:

1) Всяка сутрин, преди душ, масажираме тялото със сусамово олио. Защо? Ами, горещата вода и парата разширяват порите и позволяват на мазнината да проникне в кожата в дълбочина. Резултатът: по-ефикасно и трайно затопляне на външната обвивка. Пробвайте!

inm.comСъвет: Докато още сте в банята, насладете се на гореща вана (дано разполагате с такава), в която изсипете малко количество настърган корен от джинджифил.

2) Упражняваме умението да пазим равновесие, като за целта практикуваме подходящи движения и асани. Фактите говорят, че когато сме физически стабилни, по-бързо се справяме с атаките на вирусите и елиминираме риска от разболяване.

 3) Избягваме да хапваме сурови и студени храни. Готвим си редовно и в менюто ни засилено присъстват различни видове супи, както и други топли ястия. Избягваме приема на алкохол, кофеин и преработени продукти.

4) Спим повече и си лягаме рано: в леглото сме до 22:30 часа. Разбрали сме, че адекватната почивка е най-добрият приятел на имунната ни система...

Е, толкова от аюрведа. Следващия път още :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май