Всяка почивка от цигарите полезна

Да погледнем от другата страна на дима
Всяка почивка от цигарите полезна

Помните ли кога запалихте първата цигара? Било е отдавна, но едва ли сте планирали да има продължение, нали? Не притежавате машина на времето, за да се върнете назад, но имате пълното право да продължите напред, без вредния навик под ръка.

Нещо повече: не се отчайвайте от неуспешните си опити да "заровите" цигарите в миналото. Всяка почивка от тютюна (разбира се, зависи колко е продължителна) се отразява положително на организма ви.

Рекорди за дробовете

"Не се обезкуражавайте от неуспехите", съветва Бил Блат, директор на Американската белодробна асоциация. "Дори кратката "фас" пауза е приятел на здравето ви", допълва с оптимизъм той.

Ето каква е картината: нивата на изключително токсичния въглеродния моноксид спадат 12 часа след като спрете да пушите.

Малко по-бавно се подобряват функциите на белите дробове – за около 30 дни, а за една година намалявате риска от сърдечен удар наполовина. Ура!

В случай, че наистина изпитвате адско затруднение да се преборите със зависимостта си, опитайте терапия с лепенки и дъвки против тютюнопушене. Не забравяйте и онова, което обичаме да повтаряме често: поражение е тогава, когато се признаеш за победен.

За това не спирайте да се борите за здравето си. То е най-важно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май