За домашните любимци и здравето: Рибката

Не изисиква много грижи, но е супер полезна
За домашните любимци и здравето: Рибката

Разбрахме, че сте алергични към кучета и котки, но въпреки всичко изгаряте от желание да се радвате на домашен любимец вкъщи. Е, имаме предложение за вас: вземете си рибка.

Редица здравни специалисти твърдят, че последната има страхотен анти-стрес ефект. Ако само за няколко минути я погледате как грациозно се "разхожда" в аквариума си, ще усетите чувството на спокойствие и хармония да ви обзема постепенно, обещават експерти.

Професионален хипнотизатор

Всъщност преди време научно изследване доказа, че тя наистина е невероятен хипнотизатор. Пациенти, на които предстояла тежка зъбна операция, били накарани да се взират в пълен с риби акваруим за 20 минути. Резултатът: участниците в експеримента се почувствали значително по-спокойни и готови за нелекото предизвикателство.

Въпреки че няма нужда да бъде извеждан по три пъти на ден, този домашен любимец също изисква редица грижи особено когато сте избрали да отглеждате рядък морски екземпляр.

За пример ще дадем красивата бета китайска рибка, която всъщност е доста войнствено настроен рибок. Мъжките от този вид имат странния навик да изяждат перките на себеподобните си и затова не е препоръчително да събирате Бетата си с други мъжки.

С две думи: консултирайте се със зоо експерт преди изборът ви на домашен любимец да доведе до драматични последици.

Ако нямате възможност да гледате рибка на работното място, сложете на монитора на компютъра си цветна картинка с подводен свят, изобразен на нея. Всеки път, когато почувствате умора или раздразнение, отделете няколко минути да я погледате.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май