За какво помага пиенето на топла вода

За какво помага пиенето на топла вода

Хранителните навици, а също така количеството и качеството на водата, която внасяме в организма, са един от най-важните фактори за контрола върху здравето. Ако всеки ден се пие преврена вода, може да разрешите много здравословни проблеми. Топлата или горещата вода не съдържа тежки метали и други вредни съединения, които могат да се намерят в чешмяната вода, трупат се в организма и предизвикват големи здравословни проблеми. Ако вземете чешмяна вода и я оставите да ври поне пет минути, след като се охлади, ще забележите на дъното гъста утайка от вредни материи. А ето и какво е полезното влияние върху организма от пиенето на топла или гореща вода.

1. Пиенето всяка сутрин на една чаша топла вода пречиства кожата и се препоръчва на хората с проблемна кожа.

2. Топлата вода отпуска мускулите и се препоръчва да се пие като отлично средство за облекчаване на менструалните болки.

3. Сутрин преди закуска и половин час след закуска една чаша топла вода стимулира работата на стомаха и разрешава проблемите с подут стомах и газове.

4. Пиенето на топла вода сутрин преди закуска помага за пикочните инфекции и намалява киселините в стомаха.

5. Редовното пиене на топла вода помага за циркулацията и изпотяването, а също така изхвърля токсините от тялото, което улеснява работата на бъбреците.

6. Ако изпиете една чаша топла вода един час след закуска, се ускорява метаболизма и изгарянето на калориите.

7. Редовното консумиране на топла вода помага при астма, хълцане, а отделно от това дава допълнителни сили при настинка и кашлица. 

ключови думи:
вода здраве

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април