За съня с любов

Пълноценен и през зимата
За съня с любов

Ясно е, че не можете без него. Той ви помага да възстановите силите си, зарежда ви с енергия и ви носи здраве, щастие и красота. Затова три пъти "ура!" за качествената почивка със затворени очи.

Проблемът е, че през зимата много фактори могат да ви попречат да се радвате на спокоен и пълноценен сън. А ако точно сега се чувствате неотпочинали и даже - уморени, ще побързаме да ви покажем няколко от тях:

Горещината в спалнята

Ок. Разбираме, че цял ден сте мръзнали, а когато се приберете вкъщи, имате пълното право да компенсирате липсата на топлина... 

Все пак не ви съветваме да превръщате нощта в сауна :) Няма нужда. Имайте предвид, че тялото е достатъчно умно. То има собствена представа за температура и винаги намира правилния начин да се климатизира към всякакви условия, а не само към промени в градусите. Бонусът е, че даже го прави през нощта, докато вие сънувате сладко.

По пътя на тази логика, ако спретнете тропическа горещина в спалнята си, вероятно ще нарушите работата му, което пък може да се отрази и върху качеството на съня ви.

В същото време, изобщо не е добра идея да превръщате спалното си помещение и в умален макет на снежна Антарктида. За жалост не сте бели мечки и нямате тяхната издръжливост към студ.

Накратко: ще ви стане хладно, може би ще ходите по-често до тоалетната, ще загубите време в борба за завивките с половинката си и накрая... Изобщо няма да спите.

Решението: правилото на "златната среда" може да бъде перфектно приложено и тук – трябва да ви бъде нито твърде топло, нито много студено. А някъде по средата на собствената ви представа за комфорт в домашни условия.

Липсата на светлина

inm.comО, да! Тя е голям проблем, от където и да я погледнете. Защото, съгласете се, оскъдните слънчеви лъчи и намръщеното време ви правят отпуснати и сънливи.

Така, след като цял ден символично сте спали на работното място, вечерта се превръща в идеалното време за събуждане :) А нощта - за будуване.

За да не се получава по този начин, станете "дилъри на слънце" и си открадвайте естествена светлина винаги, когато е възможно.

Липсата на спорт

Студено е и изобщо не ви се спортува, нали? Е, да, но е адски важно да продължите фитнес заниманията си дори през зимните дни.

Причината е, че редовните тренировки ще ви позволят да изразходвате натрупаната енергия, а резултатът ще приключи в... леглото.

Е, помислете за тези фактори и се опитайте да неутрализирате въздействието им в живота си. Ако го направите, обещаваме ви, ще се радвате на пълноценен сън дори през зимата :) Лека нощ!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май