Защо ви е яд, а?

Гневът ви може да си има диагноза...
Защо ви е яд, а?

Сигурни сме, че ви се случва да избухвате от време на време. Разбираме ви! Гневът е нормална реакция в определени житейски ситуации.

Факт е, че адски много неща могат да ни ядосат. Понякога обаче причинителят на яда съвсем не този, който си мислим, че е.

Без да предполагаме дори, въпросният провокатор може да е определено заболяване, което, освен върху тялото, да оказва негативно влияние и върху нервната ни система.

В този ред на мисли, нека набързо ви запознаем с три здравословни състояния, които са способни да направят всеки човек безпричинно раздразнителен и избухлив:

Хиперфункция на щитовидната жлеза

О, да! Ето ви едно заболяване със сериозен потенциал да "разгневи" дори и най-спокойния индивид. 

Знаете, че основната задача на щитовидната жлеза е да произвежда хормони, наречени тиреоидни. Същите са отговорни за нормалното протичане на редица процеси в организма.

Когато се намира в хиперфунцкия обаче, тя секретира двойно повече химикали. Това води до тотален хормонален хаос - сигурна гаранция за внезапни промени в настроението, както и за неоправдани изблици на гняв...

inm.com

Диабет

Въпросният злодей също си играе безнаказано с хормоните. Възпрепятства секретирането на серотонин, например – невротрансмитер, за който се твърди, че ни кара да изпитваме хубави и приятни емоции.

Отделно, ниските нива на кръвна захар могат да причинят яд и раздразнение. Доста неприятна картинка, нали?

Депресията

Обикновено я свързваме с чувство на дълбока тъга и меланхолия. Но тя е способна и на редица други пакости. Твърде често е основната причина за странна сприхавост и емоционална нестабилност...

Спираме с изброяването, че да не ви разгневим :) Не ни разбирайте погрешно обаче – не се считайте за болни всеки път, когато се разкрещите на близките си.

Може би просто сте изнервени или си имате някаква лична причина. Добре е обаче да наблюдавате реакциите си, защото те ви помагат да разбирате себе си. И тялото си :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април