Изчезването на мускулите и възрастта

Явлението няма общо с изчезването на пчелите, но обратимо ли е?
Изчезването на мускулите и възрастта

Понякога, ако се заслушаме в крилатите фрази и градските легенди около себе си, току-виж излезе, че населяваме Страната на чудесата. И сме се превърнали я в Алиса, я в Шапкаря, я в някой друг чуден герой от пъстрата приказка :)

Да, знаем, че е вторник, и – не, не сме прекалили със стимулантите. Просто днес ще преследваме един наистина забавен мит, при това - заедно с вас.

А именно: можете ли да спрете смаляването на мускулатурата си с напредването на възрастта? Или тя просто изчезва и това е - стопява се във въздуха?

И хлапетата са чували, че с течение на годините човешкото тяло губи сериозна част от мускулната си маса, но може би има някоя тайна за обратимост на този процес? Хайде, слушаме ви :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 30.11.2011 | 05:10
    Да му мислят тези, които са се помпали като за световно. Доказано е, при това и от група съветски, и после и от група американски учени, че всичката мускулатура след 35-40 годишна възраст бавно, но безвъзвратно се превръща в сланини. Това е необратим процес и единственият начин е да не се помпа човек на младини толкова много. Но едно стегнато тяло може да изглежда добре и без да прилича на гъсенична верига.
    Друг въпрос е, че каквото и да прави човек, от старостта няма да избяга. А с нея и от смаляването и сбръчкването.
  • 1
    от Не е посочен | 29.11.2011 | 20:40
    http://library.crossfit.com/free/pdf/seniors_kidsFeb03.pdf
    http://library.crossfit.com/free/pdf/CFJ_Masters_Achauer_Aug2011.pdf
    I'll just leave these here.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май