Какво ще ни се случи, ако спрем кафето?

Какво ще ни се случи, ако спрем кафето?

Всички обичаме да пием кафе, особено с мляко, особено в свежа сутрин на брега на морето. Когато обаче кафето е навик и чашите са над 2, може би е време да се замислите дали не сте пристрастили към тази напитка.

 Ефектът, който кофеинът оказва върху тялото ни, не е за подценяване. От една страна ни помага да сме по-свежи, харесва ни на вкус и дори може да подпомага храносмилането, но от друга вредите, които нанася, не са малко.

 

Ако пиете по повече от 2 кафета на ден, ако сте сред онези хора, които истински страдат, ако не са си изпили кафето, вероятно сте сред пристрастените към кофеин и е хубаво да намалите количеството.

За да не изпаднете в неприятна абстиненция, която често е съпроводена с главоболие, е добре да подменяте плавно кафето със зелен чай.

В него също има кофеин, също действа освежаващо, но има и много повече благоприятни ефекти върху тялото, за разлика от кафето, пише Една.бг.

Вижте какво ще ви се случи, ако спрете да пиете кафе:

Главоболието ще намалее

През първите две седмици без кофеин може да ви боли глава повече от нормалното. Устоите ли на изкушението обаче, след като премине този първоначален етап, главоболията ви рядко ще намалеят. Те се дължат именно на липсата на кофеин. Когато тялото свикне да се оправя само, спират и сигналите за липсата на това вещество.

Зъбите ви ще станат по-бели

Кафето е киселинна напитка и разяжда емайла на зъбите. Тъмният му цвят също допринася за петната и по-тъмния цвят на зъбите. Още след първата седмица ще се зарадвате колко хубави зъби всъщност имате.

Ще намалеят киселините

Кафето на гладно сутрин е 100% гаранция за проблеми със стомаха. Една от често пренебрегваните причини за паренето е именно кафето.

Ще се успокоите

Кафето, дори да не е много, ви кара да се чувствате леко напрегнати. Заради него и нормални житейски ситуации ви се струват сериозни, изнервяте се или пък се тревожите повече от необходимото.

ключови думи:
кафе

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май