Когато чашата е наполовина пълна

Оптимистите са по-здрави
Когато чашата е наполовина пълна

Забелязали ли сте, че позитивните и слънчеви хора често се оказват най-доброто лекарство срещу депресия и лошо настроение. Само час разговор с един оптимист понякога е достатъчен, за да ви убеди, че "чашата наистина е наполовина пълна".

Ново американско изследване за пореден път доказва силата на оптимистичното мислене. Амбицизиозният проект наблюдавал живота на група хора в напреднала възраст в продължение на 30 години.

Резултатът: онези, които носели най-големи розови очила, повишили с 20 % възможността да живеят повече.

Обаче тъй като оптимизмът изисква постоянни тренировки, ще ви покажем как да го упражнявате най-лесно.

Благодарете за всичко

Важно условие е да започнете този трик още от сутринта. Благодарете за всички хубави неща, за които се сещате. Започнете с малките, ако ви е по-лесно и продължете с по-големите.

Най-хубавото качество на признателността е, че носи надежда и щастие: твърде необходими за един добър страт на деня. И за неговото продължение, разбира се.

Прегръщайте предизвикателствата

Проблем е, когато има решение. Водете се от тази логика и ще улесните значително живота си. Понякога намирането на изход се превръща в интересно приключение, което носи много опит и полезно знание.

Също така не забравяйте, че когато нямате ключ за входната врата, винаги може да влезете през прозореца, нали?

Сънувайте в розово

Преди сън си припомнете за сутрешната практика и благодарете отново за всички положителни неща, които сте срещнали по пътя си. Така ще си осигурите спокоен и приятен сън. Ако сте преживяли нещо изключително приятно през деня, може дори да си го запишете някъде. Заслужило си го е.

В крайна сметка оптимизмът е способността да вярваш в "теорията на възможностите" и да се надяваш, че всеки нов ден може да ти предостави много такива.

Как смятате? Дали оптимистичното мислене окава добро влияние върху здравето ви?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април