Ново 20: Чистенето може да спаси живота ви?

Ново 20: Чистенето може да спаси живота ви?

Мили дами, вярвайте, след като прочетете следващите редове, ще погледнете по съвсем различен начин на досадните си домакински задължения!

Ново проучване доказва, че жените, които мият чинии, пускат прахосмукачка, почистват прах, готвят и изобщо поддържат къщата си в перфектно състояние, имат по-здраво сърце от тези, които предпочитат да се излежават на дивана. Изследването е проведено от учени от Калифорнийския университет, а в него са участвали 5500 жени. 

Резултатите показват, че дамите, които прекарват най-малко 4 часа дневно в движение, са изложени на много по-нисък риск от развиване на сърдечно-съдови заболявания или от преждевременна смърт, предизвикана от сърдечен удар или инфаркт. Според учените, домакинските задължения са най-лесният начин една жена да си осигурява необходимото време за движение всеки ден. Като трябва да уточним, че става дума за дами в напреднала възраст. 

Специалистите добавят, че е в плюс, ако имате градина за поддържане. Дори и взимането на душ е сред активностите, които могат да удължат живота. Разбира се, дългите разходки също са препоръчителни.  Сърдечните заболявания се разглеждат сериозно от лекарите през последните години, тъй като висок процент от смъртността при жените по света се дължи на инфаркт, сърдечни удари и сърдечно-съдови проблеми. 

Източник: woman.bg

ключови думи:
чистене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май