Супер антиоксиданти за млада и свежа кожа

Супер антиоксиданти за млада и свежа кожа

Що се отнася до съставките против стареене, различните видове антиоксиданти са от съществено значение и колкото повече ги нанасяте върху кожата, толкова по-добре!

Както вашата хранителна диета се нуждае от комбинация от полезни хранителни вещества, същото се отнася и за кожата ви.

Кожата е най-големият орган на тялото ви, така че подхранването на повърхността й с полезни съставки, като антиоксиданти, е изключително важно.

Антиоксидантите не само помагат в борбата с елементите, отговорни за видимите признаци на стареене, но също така могат да успокоят кожата и да помогнат за постигането на по-свеж и сияен вид на лицето ви.

Кой антиоксидант е най-добър?

Въпреки привидно безкрайния набор от мощни антиоксиданти има няколко, които наистина се открояват.

Всеки от тях има изключителни резултати, когато става въпрос за полагане на грижа за вашата кожа.

Най-добрите антиоксиданти са:

Витамин Е

Витамин Е (често посочен като токоферол или токотриеноли) е един от най-добрите антиоксиданти.

Този мастноразтворим витамин се предлага както в естествени, така и в синтетични форми.

Изследванията показват, че и двете форми осигуряват значителни антиоксидантни ползи за кожата, но естествените форми са по-мощни и се задържат по-дълго в кожата, отколкото техните синтетични аналози.

Витамин Е работи по няколко начина за защита на кожата от външни елементи, които могат да имат дълбоко отрицателно въздействие върху кожата. Витамин Е често се открива в слънцезащитните кремове поради поддържащата му роля в защитата на кожата от стреса, причинен от излагането на ултравиолетовата светлина.

Витамин Е също действа в невероятен синхрон с витамин С, така че серум или продукт против стареене, който съдържа както витамин С, така и витамин Е, може да бъде двойно полезен. Потърсете витамин Е в серумите и кремовете за лице.

Витамин С

Витамин С (изброен като аскорбинова киселина, тетрахексилдецил аскорбат и различни други имена) е мощен антиоксидант, който е особено ефективен за намаляване на фините линии, бръчките и неравномерния тен на кожата.

Този добре проучен водоразтворим витамин се счита за най-добрият антиоксидант против стареене за всички типове кожа.

Когато се прилага локално, витамин С запазва устойчивостта на кожата, тя става по-стегната и по-гладка. Изследванията показват, че витамин С също помага за подобряване на неравномерния тен.

Подобно на повечето силни антиоксиданти, витамин С също може да успокои и подпомогне хидратирането на кожата.

Витамин С в концентрации от 0,5% до 20% показва впечатляваща ефикасност. Витамин С се намира в най-различни продукти, от балсам за устни до околоочни кремове.

Ресвератрол

Ресвератролът е мощен полифенолен антиоксидант, който се съдържа в червеното грозде, червеното вино, ядките и плодовете като боровинки.

Той е сравнително нов на пазара, но изследванията показват, че ресвератрола е друг антиоксидантен супергерой за вашата кожа.

Приложен локално, ресвератрола помага да се защити повърхността на кожата, спомага за отблъскването на негативните влияния на околната среда и подобрява уморения външен вид. Ресвератролът има успокояващо действие и спомага за намаляване на зачервяването по кожата.

Ретинол

Ретинолът (витамин А) има отдавна установена репутация като една от най-необикновените съставки за кожата.

Това е едновременно възстановяваща кожата съставка и антиоксидант. Ретинолът има множество предимства в грижата за кожа от неравномерен тен на кожата, подутини, разширени пори, фини линии и бръчки до подобряване на блясъка на кожата.

Доказано е, че ретинолът подобрява устойчивостта на кожата, което допринася за цялостното и усещане за стегнатост и по-млад здрав външен вид. Ретинолът е ключова съставка, която трябва да търсите, ако искате да сведете до минимум появата на фини линии, бръчки и неравномерен тен.

Зелен чай

Зеленият чай е мощен антиоксидант, когато се прилага локално. Значително количество изследвания установиха, че чаят – зелен, черен или бял има много интригуващи ползи против стареене.

Зеленият чай спада към крупата на "естествени антиоксиданти".

Ключовото съединение в зеления чай, което осигурява неговите антиоксидантни свойства е епигалокатехин-3 галат (EGCG).

Текущите изследвания показват, че екстрактът EGCG, прилаган локално, може да помогне за защитата на повърхността на кожата от факторите на околната среда, които имат най-силно изразени негативни ефекти върху кожата. Зеленият чай също има отчетлив успокояващ ефект, което го прави чудесна съставка за видимо успокояване на зачервените зони.

Когато първокласните антиоксиданти, описани по-горе се комбинират, за да работят заедно, видимите резултати могат да бъдат забележителни!

Едно нещо, което трябва да имате предвид е, че антиоксидантите се разграждат, когато са изложени на светлина и въздух. Затова е важно да се уверите, че продуктите, които купувате, са в непрозрачни и херметически затворени опаковки.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април