Те ще почистят артериите ви?!

Фибри на прах обещават да се погрижат за артериалното ви здраве
Те ще почистят артериите ви?!

Та-да-да-дам! Представяме ви следващия здравословен тренд, по който очакваме съвсем скоро да полудеят всички холивудски звезди, а покрай тях – и много обикновени хора. Става въпрос за нов вид фибри на прах, с прехвалени хранителни достойнства. Всъщност, те не се предлагат самостоятелно, като добавка, а, на практика, са съставка, която може да бъде използвана в производството на различни храни и продукти. 

Производителите твърдят, че редовната й консумация съдейства за поддържането на естествените антиоксидативни функции на тялото и редуцира негативното въздействие на окислените LDL (известни още като "лош" холестерол). Това, евентуално, води до трайно "почистване" на артериите от нерегламентирано натрупване на атеросклеротични плаки и до понижаване на общия серумен холестерол. Браво!

Какво смятаме ние ли? Абсолютно убедени сме, че, сама по себе си, нито една храна не може да "почиства" или "поправя” кръвоносните съдове, компенсирайки за всички нездравословни действия, довели до завишени нива на окислени LDL и холестерол. И ако някой вярва в подобно твърдение, значи е или прекалено голям романтик, или просто му се иска да повярва в нещо ;)  

Друг е въпросът, че качественото и балансирано хранене е важен фактор в поддържането на оптимални функции на сърдечносъдовата система. С консумацията на някои продукти или с изключването на други от менюто, можем значително да подобрим артериалното си здраве, като намалим възпалителните процеси в кръвносните съдове и подобрим еластичността и здравината им.

В същото време, не бива да забравяме, че храненето е само едната страна на монетата. Другата са всички онези навици и постъпки (пушенето, злоупотребата с алкохол, заседналият начин на живот и т.н.), които вредят не само на сърцето ни, а и на много друго органи в тялото. И, да, могат да повишат риска от опасни и даже – смъртоносни, заболявания.  

Що се отнася до новата магическа съставка, първите продукти с нея се очакват да се появят на американския пазар от следващата година. Обещаваме да следим отблизо отзивите от действието им и да ви запознаваме навременно с тях. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април