Хума – универсалното средство за разкрасяване

Вълшебната глина, която може да се маже и пие
Хума – универсалното средство за разкрасяване

Що е хума?

Хумата е вид глина, която се използва като козметично средство от древни времена. Среща се в природата в чист вид. В зависимост от минералите, които преобладават в нея, цвета й може да бъде светлосив, бял (цинк и магнезий), жълт (желязо и калий), зелен (иридий), син и розов (мед и железен оксид).

Става за пиене...

Вътрешното приемане на хума е средство за лечение още от древни времена. Използва се за оздравяване на храносмилателния тракт. Повлиява благоприятно всякакъв вид отоци, възпаления, разширени вени, главоболие или болки в гърба. Способността й да се свързва със свободните радикали в организма я правят отлично средство за извличане на токсините. Вътрешната употреба на хума повишава хемоглобина и подхранва кръвта. Ето защо народната медицина я препоръчва като средство за лечение на хора, които имат заболявания на кръвта.

Преди да започнете лечение с хума, трябва да знаете някои неща:

- Задължително се консултирайте с лекар дали вътрешното приемане на хума е подходящо за вашия организъм;
- Ако сте в състояние да приемате хума, консултирайте се за дозата и продължителността на лечение;
- Хумата и водата, с която тя се залива, трябва да са на стайна температура, не бива да се подгряват;
- Хумата не трябва да има допир до метал. Сместа за пиене трябва да се приготви в неметален съд и да се бърка с дървена лъжица;
- Когато започнете лечението с хума, не бива да използвате други медикаменти и алкохол

... А също и за мазане

Хумата се използва като противовъзпалително средство, защото има силни антисептични свойства. Желателно е да направите компрес от нея. За целта залейте известно количество хума с вода, така че да попие и да се получи гъста еднородна смес. Увийте сместа в памучен или ленен плат, поставете компреса върху засегнатото място и оставете 2-3 часа да подейства.

Хумата влиза в състава и на много продукти за коса. Тя предпазва от пърхот и окапване на косата. Вълшебната глина е подходяща както за мазна, така и за суха коса. Тя е едно от най-ефикасните средства за регулиране на омазняването. Ако се смеси с оцет и жълтък обаче, се получава чудесно средство за подхранване и укрепване на сухата коса. Дамите, които боядисват косите си, не бива да използват маски и шампоани с хума, тъй като тя бързо отмива цвета.

Хумата има лечебно и успокояващо действие върху кожата. Те спомага за премахване на мъртвите клетки от епидермиса.
Ако не можете да определите типа кожа на лицето си, използвайте бяла или синя хума. Те са подходяща за всички типове.
За мазна кожа използвайте зелената хума – тя има отлични свойства да регулира мастната секреция.
Ако лицето ви е сухо, хидратирайте го с маска със сива или жълта хума. Те не извличат прекомерно мазнината от кожата, а по-скоро имат овлажняващи и тонизиращи свойства. Освен това връщат естествения блясък и подобряват свежестта.
Розовата хума най-често се използва за нормална или смесена кожа. Тя обновява, извлича токсините, ексфолира и едновременно с това хидратира. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април