Badboot: плаващ еко басейн

За атрактивни летни приключения ;)
Badboot: плаващ еко басейн

Пролет ли? Другия път! Ако питате нас, настоящият сезон напомня повече на жарко палаво лято. Така да се каже, времето е абсолютно подходящо за плажни приключения. Даже няма да се учудим, ако откритите басейни в столицата скоро започнат (или вече са започнали) да функционират. Да, ние ще сме едни от първите им посетители, признаваме си веднага.

С две думи, вече събираме готини идеи и вдъхновение за водни лудории. Така, съвсем случайно, разбрахме за Badboot – един от най-големите плаващи плувни комплекси в света, дело на архитектурния бранд Sculp(IT).

Е, да, всъщност, басейнът все още не е изцяло построен. Но се очаква да бъде завършен през август, когато ще бъде открит официално в пристанището на белгийския град Антверпен. До момента от конструкцията са построени 60 метра от цялата ѝ обща дължина от 120 метра.

Интересното е, че Badboot се изгражда върху стар ферибот, а за цялостната реализация на проекта се ползват главно рециклирани материали.

Badboot/Facebook

Нещо повече, водата от басейна ще се пречиства по естествен начин - чрез дъно от тръстикови растения. А, за да не изстива вечерно време, тя ще се отводнява в специална дупка, разположена под плаващата основа.

Badboot ще бъде екипиран с два басейна – един с олимпийски размери и един за деца. На разположение на гостите ще има няколко зони за релакс и ресторант + бар. В допълнение са предвидени и помещения за провеждане на различни събития, като концерти и други подобни мероприятия.

Badboot/Facebook

Площта на комплекса ще бъде достатъчно голяма, за да побира 600 летни ентусиасти. Всеки ще може да ползва съоръженията за 4 евро (на ден), което, съгласете се, си е символична цена, от където и да я погледнем.

Създателите на басейна са сключили договор с управата на града за 10 години напред, а след това комплексът може да бъде преместен на друго място. През зимата пък той ще се превръща в ледена пързалка. Оу! 

Жителите на Антверпен одобряват проекта и смятат, че реализацията му ще мотивира повече хора да се посветят на водни приключения през лятото. Още повече, че откритите басейни в града били малко - само два. Освен това, Badboot ще допринесе за развитието на пристанището, убедени са мнозина. 

А ние си обещаваме, ако имаме възможност, да поплуваме и тук. Един ден може би... А сега - само в галерията

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май