Ботаническа градина в картичка

Прекрасен еконачин да зарадваш някого по пощата
Ботаническа градина в картичка

Искате ли да си направите един малък експеримент? Изсипете чаша вода върху обикновена поздравителна или пощенска картичка и изчакайте. След по-малко от секунда хубавите ви пожелания ще избледнеят и мастилото ще размаже добрите ви намерения да зарадвате любим човек.

Обаче, резултатът няма да е толкова трагичен, ако повторите експеримента с един по-специален вид картички. Полейте ги с вода и от тях ще поникне малка, симпатична ботаническа градина. Няма съмнение, че сега вече ще изненадате приятно получателя.

Преди да даде живот на своята идея, британският дизайнер Ейми Фърнивъл дълго време размишлява как да промени съдбата на хилядите поздрави, изпращани всеки ден по пощата. И бързо намира начин – създава своите Postcarden (от английски език: "post" – поща и "garden" – градина). Тези игриви градинки са опаковани в малка кутия с размер на картичка и спокойно могат да бъдат препращани по пощата.

Когато отвориш кутията, пред очите ти израства триизмерна архитектурна конструкция. Единственото, което ти остава да направиш, е да добавиш вътре семената, вървящи с комплекта, и да ги полееш с една супена лъжица вода (не е нужна пръст).

Само след няколко дни свеж крес ще изпълни празната конструкция и ще вдъхне живот на картонената градинка.

За изработката на тези екомъничета е използвано растително мастило, а хартията е 100% рециклируема.

Така, когато подаръкът е твърде голям, а картичката – недостатъчна, Postcarden се превръща в миниботаническа градина, която е истинска радост за очите. Тя може да цъфти на работния плот, до компютъра, или да седи спокойно на перваза.

Страхотно, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май