Докарай морето вкъщи

С тези лесни идеи за морско усещане далеч от водата
Докарай морето вкъщи

Най-важното

Ако това лято нямате възможност да почивате на морския бряг. Или просто ви е омръзнало да гледате една и съща обстановка вкъщи. Ако искате да се разведрите, забавлявате и да съберете цялото семейство на едно място. Трябва да осъществите тези идеи за дома, които ви предлагаме.

Създайте морско усещане с...

Аромат. Първата стъпка да почувствате, че е лято, е като ви замирише на море. Украсете прозорците с леки, ефирни пердета, изпрани с прах с морски аромат. Така, когато подухва, ще се чувствате така, все едно живеете в къща на плажа. В допълнение към това, купете си нов пълнител за стария ароматизатор с мирис на морски бриз. А можете и сами да си го изработите. Необходими са ви няколко средно големи стъклени буркана, масло от цитронела, няколко чаени свещички, резени лимони и лайм, няколко вида свежи билки (розмарин, мента, лавандула и други). Всички "съставки" се слагат на дъното на буркана и долива до горе с вода. Свещичките трябва да плуват отгоре и когато ги запалите, в дома ви ще се разнесе прекрасен аромат на лято. За да не са "голи" бурканите, можете да завържете на панделка за гърлото им малко конопено въженце. Освен за ароматерапия, тези летни свещи ще държат и буболечките настрани.

1530928inm.com

Детайлите.
Морските детайли вкъщи могат да бъдат много релаксиращи и да направят дома ви още по-уютен. Мидички, камъчета, пясък – използвайте ги смело като украса. От по-големите миди стават чудесни кутии за бижута, а от рапаните – саксии. Изберете няколко стъклени бурканчета и напълнете 1/3 от съдържанието с цветен пясък, а другите 2/3 – с миди и камъчета. Намерите занимание за децата, като ги оставите да ги оцветят. Можете да нарисувате котвички и морячета на тях и с помощта на кръгъл магнит и силиконов пистолет да украсите хладилника. Мидите могат да станат и на свещички, ако във вдлъбнатата част сипете малко пчелен восък и добавите фитил от въженце. Съберете няколко детски рисунки с морски акценти и ги сложете в рамки – освен тематична декорация, това е и спомен за цял живот. Декорирайте със свещи от издълбани кокоси и оцветете листата на няколко ананаса за тропически акцент. Вземете си малък аквариум - рибките действат успокояващо. Купете си палма, ако нямате. Изберете хавлиени кърпи и чаршафи в синьо и бяло. Гответе си често рибени ястия и си правете домашна лимонада. Тайната, да се почувствате на морския бряг в собствения си дом, е в детайлите!

1530937Thinkstock/Guliver

Едрите морски представители.
Нямаме предвид да смените всички мебели вкъщи с такива от някоя яхта. Просто трябва да добавите някои нещица за постигане на максимално лятно настроение. Например хамак на балкона. Те лесно се намират, не са скъпи и не са трудни за монтаж. Освен това за страшно удобни и са чудесно средство за релаксация. Можете да си сковете (или да си купите) дървено сандъче, което да напълните с пясък и да го поставите под хамака. Така докато се полюшвате с крака, заровени в пясъка, ще се почувствате на плажа. Много натрупани възглавници по целия балкон създават същото усещане. Ако мислите да си купувате нови мебели за балкона, изберете ратановите. Те са издържливи, създават уют и приказно лятно усещане.

1530927inm

Не прекалявайте с лятото.
Морските детайли могат да са както красиви, така и грозни, ако прекалите с тях. Създайте акценти на различни места в дома, не преобразявайте така, че къщата или апартаментът ви да приличат на кичозна морска каюта. Съобразете броя на детайлите с останалия интериор и приберете до есента в килера някои вази или фигурки, които са в повече. Морското усещане у дома трябва да е семпло и нежно като самото море, а не натрапчиво.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април