Еко уроци

Провеждат се до неделя пред Народния театър, където вече започна пролетният фестивал Зелени дни
Еко уроци

Не искаме да се хвалим, но, подобно на ето тези звездни момичета, ние също се опитваме да живеем природосъобразно. Учим се да пестим електрическа енергия и вода, например. Да събираме боклука си разделно и, вместо да мърсим природата, я обичаме! Стараем се да прекарваме максимално много време близо до нея, без да се месим в работите ѝ.

Да прибавим още, че стремежът ни винаги е бил да хапваме истинска храна, както и да използваме натурални козметични продукти за разкрасителните си процедури. Освен това, редовно пишем за интересни зелени хрумки.

Една такава, например, е пролетният фестивал Зелени дни, който се провежда за поредна година в столицата, пред Народен театър "Иван Вазов". Напук на дъжда, фестът стартира официално вчера и ще продължи до утре, когато ще приключи с тържествен концерт, посветен на Международния ден на Земята.

Готиното е, че в програмата на форума и този път има доста интересни неща: от богато изложение на биохрани и продукти, през кулинарни дегустации до интересни лекции за възможностите пред биоземеделието и екологичния туризъм.

Едновременно с това, посетителите ще получат възможността да участват в разнообразни работилнички и ателиета, в които да усвоят полезни зелени техники. 

Струва ни се даже, че в тазгодишното събитие ще има още повече динамика ;) Днес, например, от 17:30 часа всеки желаещ може да се включи в открит урок по народни танци. А час по-рано – в сесия по "смешна" йога.

Изобщо, работата е сериозна и ние, разбира се, ще се постараем да станем част от нея. А, ако искате да ни последвате, вижте подробната програма на феста тук

Хайде, да бъдем зелени и щастливи и да се грижим за себе си за природата! Но и след неделя, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май