Жив озонатор върху компютъра?

Еко джаджа напомня, че е време да си починеш и да подишаш свеж въздух
Жив озонатор върху компютъра?

Работата на компютър може и да изглежда приятна, забавна и ненатоварваща отстрани, но всички знаем, че това изобщо не е така. Независимо какво точно правите на подобна машина, във всички случаи седите и 100% забравяте да си почивате редовно от блестящия монитор и застиналата поза пред него. Освен това офисите най-често са в затворени помещения, в които нивата на кислород спадат до 50% под необходимите за човешкото тяло.

След всичко казано дотук, никак не е чудно, че хората, работещи на компютър, се оплакват от главоболие, болки в гърба, раменете, кръста, замайване, изтръпване на крайниците и какво ли още не... Не звучи особено здравословно, нали?

Е, концептуалният озонатор на дизайнерите Wang Yi Peng, Fan Xu и Zhu RB има за цел да промени това. Нарича се Green Air и според последна информация гигантът Eco Life Products планира да инвестира средства в масовото му производство.

YankoDesignСтава дума за специален контейнер, който се поставя върху горния ръб на монитора. В него могат да се посадят няколко вида домашни растения, включително цъфтящи. Основата е снабдена с LED-дисплей, който се захранва чрез повишаващата се температура на екрана и растителната биомаса. Целта на дисплея е да ви информира кога е време за почивка - светлината в него се променя и ви напомня, че моментът е настъпил :)

Зелените растения пък успокояват очите, отделят допълнително количество кислород (някои са истински шампиони в това и част от тях могат да виреят в Green Air) и дори могат да ви освежат допълнително, когато цъфнат.

Технологията, която прави възможно функционирането на живия озонатор, е обяснена накратко от дизайнерите върху самите снимки на прототипа. Тепърва тя ще бъде изпитвана и усъвършенствана, но сме убедени, че рано или късно Green Air ще стане реалност. Идеята зад него е елементарна, но оригинална, а дизайнът му е крайно функционален. Нямаме търпение!

А вие минете през галерията и разгледайте еко озонатора на бъдещето :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май