Зелена Олимпиада. На улицата

Спретната от един талантлив британски градинар
Зелена Олимпиада. На улицата

Жалко! Олимпийските игри приключиха. Признаваме си, че много ще ни липсват. Днес обаче все пак възнамеряваме да ги закрием. Ще го направим подобаващо, разбира се - с една прекрасна олимпийска, зелена идея.

Въпросното хрумване е дело на британския артист Стийв Уин, който понастоящем живее и твори в Лондон. Наричат го The Pot Hole Gardener или в свободен превод от английски език - "Градинарят, който запълва дупките по улиците". Ъ?

Ами, да. Точно с това се занимава талантливият младеж. Харесва си някоя зинала пропаст по асфалта и бързо я трансформира в миниатюрна растителна фантазия.

Фокус-мокус! Изведнъж в дупката изникват цветя, храстчета, листенца... Подредени по определен начин, същите оформят малък зелен свят, на който минувачите искрено се радват, а шофьорите – предпазливо заобикалят. 

Е, идеята на чаровника никак не е новаторска. Истината е, че по света има много "улични" градинари, които се трудят неуморно за безопасността по пътищата. Въпреки това, изкуството на Стийв безспорно е вдъхновяващо. А както съобщихме вече, последното му "озеленяване" е на олимпийска тематика...

В края на юли мистър Уин успява да посади няколко миниатюрни спортни съоръжения и стадиони по лондонските улици, за да ознаменува старта на Олимпиадата. Именно част от тези уникални мини градини представяме на вашето внимание. Красиви са, нали?

The Pot Hole Gardener

The Pot Hole Gardener

The Pot Hole Gardener

Всички проекти на талантливия артист може да разгледате на сайта му. А през октомври се очаква да излезе специално книжно издание, посветено на инсталациите му, което може да си поръчате от тук

Е, това е! Изпратихме Игрите, ама нека олимпийският дух остане ;) Ще ни е необходим, нали разбирате... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май