Зеленият базар на SOHO

За пореден сезон SOHO организира своя SoBAZAAR, този път под зеления надслов
Зеленият базар на SOHO

SOHO е едно от онези градски местенца, които са скътани в самия център на столицата и крият уютна и спокойна атмосфера. Когато пристъпиш прага на къщата на улица Искър #4 мигновено усещаш артистичния и минималистичен дух на това колоритно офис пространство.  

Целият замисъл зад SOHO е именно за устойчив начин на мислена и оптималното използване на всички ресурси – от работното място до различните битови неща.     

Ние се срещнахме със създателката на култовото пространство за работа (от англ. ез. – coworking space) – Люба Христова, която ни разказа по-подробно за проекта си.

Разберете повече за това какво ще намерите в SOHO този уекенд от самата нея. 

 

·      Здравей, би ли се представила?

Аз съм създателят на SOHO. Като малка живеех в Париж, където съм завършила Сорбоната със специалност Международна икономика и акцент върху "Устойчивото развитие". Откакто се върнах в България работя в тази сфера - първо в държавния апарат - управление на отпадъци, последван от лоби за ВЕИ-тата. SOHO е продължение на този зелен път. Най-видното е, че винаги, когато се споделя даден ресурс, той бива употребяван по-оптимално. Нуждата от работното пространство е нещо неизбежно. На не малко хора им се налага да имат такова и съответно ако всеки има собствен офис, това би отнело серизно количество ресурс на халост.

 

·      Разкажи ни малко повече за идеята зад SoBAZAAR Green Edition!

Базарът го правим два пъти в годината от три години насам като главната ни цел е да дадем платформа за изява на автори, които считаме за стойностни и да позволим на публиката да се запознае не само с нещата, които те правят, но и със самите тях.

SoBAZAAR е част от културната платформа на SOHO, наред с изложбите и другите ни формати. Организираме го толкова рядко, понеже искаме да представяме стойностни неща, а намирането им и най-вече създаването им отнема много време. А и самата организация е много трудоемка и скъпа. В случая сме благодарни на MyForest и Healthy desk, които ни подкрепиха за това издание и размахът е още по-голям.

Зеленото издание събира хора, които ги е грижа какво използват и ядат, грижа ги е за заобикалящия ни свят и имат начин на мислене, който е с респект към околната среда.

 

·      Какво ще открием на тазгодишния SoBAZAAR?

Подготвили сме балансирана селекция от 50 участници, които ще изложат най-различни продукти: био храни и напитки, лимитирани серии дамска, мъжка и детска мода, бижута и други аксесоари, био козметика, книги, играчки и интериорни дизайнерски решения. 

1692360Facebook/ Soho Sofia

 

·      А каква е селекцията за участите, които предлагат своята продукция?

Една от най-големите добавени стойности на базара е, че ги избираме много внимателно, отделяме адски много време, вкл. и да изпробваме на живо предварително, както и да се запознаем с автора. Избираме само неща които лично ни харесват, които така и така употребяваме и носим. Например това нещо (показва ми красив ръчно направен гердан) е от коледния базар. Аз просто каня авторите, които намирам за естетически добре издържани, с фино чувство за естетика, сходна на моята и внимание към детайла.   

За нас зелената вълна не е някакъв "тренд”, а цялостната концепция зад SOHO. Затова и всеки един автор, производител или вносител трябва да носи тази философия.

  1692359Facebook/ Soho Sofia

SoBAZAAR Green Edition ще се проведе този уикенд – 23-24 април, а повече информация можете да намерите на Facebook страницата на събитието

ключови думи:
базар пазар сохо софия

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април