Където едни изхвърлят боклук, други намират играчки

Вижте какво може да се построи от шепа ненужни отпадъци
Където едни изхвърлят боклук, други намират играчки

С наближаването на Коледа все повече наближава и моментът да отпразнуваме факта, че изкарваме пари и да напазаруваме един куп неща, които рано или късно ще се озоват на бунището. По света обаче има хора, при които този цикъл е точно обратният - за тях бунището често е препитание, дом, а защо не източник на играчки за децата.

Багерчето, което виждате на снимката по-горе, доста прилича на готините неща, които могат да се правят от LEGO, само че е конструирано от отбрани боклуци, в това число стари спринцовки, маркучи и дървени парчетии. Нещо повече, пневматичното естество на конструкцията позволява на машината да се движи по същия начин, по който го правят съвсем автентичните багери, които вече втори месец "ремонтират" ул. "Цар Асен" в София. Но това е една друга история, която касае само мен и още няколкостотин души.

По-важното е, че понякога липсата на избор и немотията дават в ръцете на хората много по-голямо разнообразие и богатство, отколкото много граждани на развитите държави могат да си представят. Поне за нас не би трябвало да е проблем да си спомним (или да попитаме родителите си за) времето, когато го нямаше днешното изобилие от играчки и виртуална реалност и доста успешно се забавлявахме с подръчни материали и много движение.

Без повече да ви занимавам с излишни приказки, каня ви в следното видео, за да видите какво може да се постигне с една шепа ненужни за някои, но напълно достатъчни за други боклуци.

ключови думи:
багер боклук играчка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май