Кърмеща майка стана сензация

След снимка в социалните медии
Кърмеща майка стана сензация

Живеем в 2016-та – в модерно общество, което не се страхува от голотата, от това да промотира сексапила и женствеността.

Оказва се, че това не важи за кърменето. Темата за това дали е приемливо да се кърми на публични места продължава да се дискутира.

Една от последните медийни сензации още веднъж доказва, че обществето все още не е готово да приеме кърменето като абсолютно нормална и физиологична потребност.

 

1718333Marie Claire UK

Наоми Ковърт – 21-годишната майка на десетмесечно момченце постави социалните стереотипи на тест като публикува в "Инстаграм” профила си снимка на това как кърми своето бебе по време на сватбено празненество.

Под фотографията си, младата майка написа: "Когато си на сбатба и си облечена в официална рокля и си на високи обувки. И когато бебето ти огладнее... не ти пука и го храниш.”

Снимката събра голямо внимание, хиляди харесвания и коментари. Жени от цял свят започнаха да споделят и подкрепят младата жена.

Освен съпричастност, обаче, смелото изявление на майката привлече и негативни коментари. Критики от типа на "Какво стана с приличието на масата?!” или "Никой не иска да вижда това докато се храни, особено на сватбено тържество” се появиха под снимката.

Мнозинството, обаче, бяха вдъхновени от смелостта на Наоми и изказа съжаление, че кърменето на обществено място през 2016 година все още може да привлече толкова голямо внимание.    

 

ключови думи:
бебе кърмене майка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април