Малка спретната градина у дома

С няколко добри идеи
Малка спретната градина у дома
inm

Наскоро се убедих, че с щипка въображение, желание и средства всяко жилище би могло да бъде превърнато в уютно и красиво местенце.

Няма значение колко е голям домът ви - стига да искате, ще го преобразите!

А в случай, че мечтаете да имате ферма у дома, а разполагате с наистина скромно пространство, нека ви дам няколко практически съвета в тази насока.

Изберете подходящи растения

Значи, някои зелени приятели определено понасят по-добре отглеждането на закрито, отколкото други. Като, например: билките, чушките (декоративни или не), лукът, чесънът, цитрусовите дръвчета, латинката и др.

В крайна сметка, преди да си закупите каквото и да е било растение, просто разпитайте в магазина дали то става за гледане у дома. И от какви точно грижи има нужда.

Glue and Glitter

Действайте по вертикала, не по хоризонтала

Понеже сте пространствено ограничени, разположете цветята и растенията си така, че да заемат минимално място - на стената, например. 

Ето една супер готина идея за организиране на фермата у дома:

Glue and Glitter

Поставката и симпатичните кофички могат да бъдат закупени от тук. Готиното е, че контейнерчета имат отвори на дъното си, за да се отцежда водата, което пък улеснява поливането. 

Важно е да създадете перфектно кътче за вашите растения – някъде, където ще се чувстват добре и, в същото време, няма да ви пречат да извършвате битовите си задължения.

В този материал пък вижте предложение за едни доста функционални саксии. 

Е, действайте! И споделете резултата с нас ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април