Малко зелено студио в Аспен

В което бихме работили с удоволствие
Малко зелено студио  в Аспен

Не ни разбирайте погрешно, (почти) харесваме настоящата сграда, в която се трудим всеки ден. Просторна е, светла, с две липи отпред и с романтична гледка към ръждясали трамвайни релси...

Обаче, ако ни предложат да преместим малкия си, спретнат, екип в това студио, изобщо няма да се замислим дали да приемаме или не. Отиваме веднага в Аспен, Колорадо! Там именно се намира въпросният артистичен офис, който днес спечели симпатиите ни и който с удоволствие бихме превърнали в следващото си работно място.

Всички го знаят като "Pink House", защото отвън е боядисан в розова и бяла боя, а отвътре е слънчево светъл. Той е дело на изобретателните архитекти от "1 Friday Design Collective".

Сладурите започнали да правят интересни помещения за работа съвсем случайно, докато обновявали кухнята на свои клиенти. Тогава им дошла блестящата идея да издигнат малка къщичка на два етажа (вторият, всъщност, е таванско помещение), която да бъде идеална за професионални цели. И така станало.

Малко зелено студио в Аспен1Friday Design Collective В построяването на викторианската мини вила артистите приложили иновативни зелени практики и използвали висококачествени, енергоспестяващи материали. Входът на розовия офис, например, умишлено е насочен на юг – така върху него пада доволно количество слънчева светлина, която осигурява естествено отопление на помещенията през студените дни. През лятото пък всички прозорци и вратата се отварят  широко и това позволява непрекъснато проветряване и охлаждане на къщата. А въздухът означава кислород, кислородът – работещ ум, нали? 

Всъщност, на първия етаж се разполага офисът, заедно с малка, но богата библиотека. Тук се помещава и скромен склад. А до таванското помещение води стълбище, с интересни, бели парапети във формата на решетка. Стаята на горния етаж пък наподобява традиционна работилница за тъкане и точно поради тази причина студиото носи името "Loom", което в буквален превод от английски език означава "тъкачен стан".

Изобщо... пълна идилия! Няма да крием, че се влюбихме в този офис... Сигурни сме, че и вие ще поискате да се трудите в такъв, ако разгледате галерията. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април