Направи си сам: лято във вазата

За повече уют, свежест и спокойствие в дома
Направи си сам: лято във вазата

Не знам за вас, но аз си падам домошар-човек. Признавам си веднага, че обичам да прекарвам свободното си време вкъщи ;) В тази връзка, старая се да поддържам приятна, вдъхновяваща и уютна атмосфера в жилището си. Такава, че още щом се потопя в нея, веднага да ме спохождат хубави релакс усещания...

Подобен ефект постигам по различни начини, с малки, но хитри трикове. А ако и вие сте любопитни да създадете неповторимо кътче у дома, ще ви дам още една чудесна лятна идея за интериорна декорация. Е, тя не е моя, де. Попаднах на нея съвсем случайно, но изключително много ми хареса.

Та, за да реализирате въпросно хрумване, са ви нужни:

  • морски камъчета, различни по цвят (но може и речни в случай, че не разполагате с други)
  • 3 високи стъклени вази
  • 3 свежи цветя с дълги прави стебла без листа (герберите и слънчогледите са идеални за целта)
  • 3 сламки (с широк диаметър)
  • ножица

И така: Най-напред, срежете сламките така, че те да са с около два сантиметра по-къси от дължината на вазите. Когато са готови, ги сложете във вазите и ги затрупайте до средата с камъчета така, че да останат в изправено положение. 

Сега пъхнете стеблата на цветята в сламките, напълнете всяка ваза до половината с вода и добавете още камъчета. И сте готови! 

Real Simple

Вече имате една супер свежа декорация, която, позиционирана на подходящо място в дома, ще ви навява само приятни и чил аут усещания :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април