Наръчник за икономия на хартията

Или как да подсушаваме ръцете си, пестейки материал
Наръчник за икономия на хартията

Това, което се случва в тоалетната, винаги е било и ще бъде важно. Няма да премълчаваме тези най-скъпоценни моменти, защото те са част от здравословния ни начин на живот. Днес обаче ще стане въпрос за една операция, която се случва след приключване на сериозните тоалетни ангажименти. Миенето и подсушаването на ръцете! Не знам как го правите вие, но искам да ви запозная с една личност, която е открила удивително прост начин за премахване на водата от горните крайници, с който, забележете, се пестят пари и хартиена суровина. Дами и господа – господин Джо Смит!

В поместеното по-долу видео призентаторът – бивши областен прокурор и настоящ активен обществен деец, прави забавна публична инструкция за подсушаване на ръцете само с едно парче хартия. Докато представя идеята си, Смит цитира количеството хартия, което американският народ консумира годишно. Според Джо цифрата, която понастоящем възлиза на 5 896 700 810 кг, може да бъде драстично намалена.

Лекторът показва пред публиката и разнообразните видове хартия за ръце, които се отличават по своите пластове и обработка, само за да отбележи, че нито една от тях не предразполага сънародниците му да намалят потреблението си.

С оглед на всичко това икономичният новатор организира публичната си лекция за пестенето на хартия. Способът, който предлага за целта, е многократно изтръскване на мокрите ръце (по-точно, 12 пъти) и подсушаването им със сгънато (за по-добра абсорбация) парче хартия.

Във филмчето, което ще видите, Джо разделя публиката на две, като кара едната част да изговаря "Изтръскай", а другата – "Сгъни". След подаването на сигнал от всеки един от двата "отбора", господин Смит показва как изтръсква мокрите си ръце, след което ги забърсва с прегънато парче хартия. Резултатът – сухи ръце благодарение на малко повече движения с ръце и по-малко количество тоалетни принадлежности.

Разбрахте ли сега? Миете, изтръсквате ръцете, сгъвате хартията и бършете! Надяваме се, че тази идея, поднесена с чудесно чувство за хумор, може да насърчи мнозина от нас да не употребяват хартиения материал в излишък.

Поздрави и нека разумната икономия бъде с вас :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април