Посади си стол!

Ама наистина...
Посади си стол!

2050-та. Хората живеят в кошери. По стените на модерните им домове растат цветя. Всеки се грижи за собствена ферма в домашни условия. Отглежда зеленчуци, плодове и... столове. Стоп! Наистина ли ни очаква това?

Е, не мога да ви кажа и, честно казано, самата аз не искам да знам... Но, ако зелената вълна, заляла през последно време почти всички сфери на живота, продължава да се разпростира със същите темпове, подобна представа за бъдещето никак не звучи утопична. 

Такава е прогнозата и на експерименталния дизайнер и архитект Werner AisslingerНещо повече, Aisslinger е на мнение, че след няколко години всеки от нас ще може сам да "произвежда" мебелите си. Под "произвежда" дизайнерът визира най-вече създаването на интериорно и екстериорно обзавеждане от... растения и от други натурални продукти.

Всъщност, съвсем скоро той сам "култивира" първия си стол, който неслучайно кръщава Chair Farm ("Столът-ферма" - в буквален превод от английски език).

Става въпрос за растение, отглеждано до пълното му съзряване в специална форма от перфорирана ламарина. Същата регулира растежа на стеблата така, че крайният резултат да бъде получаването на споменатата мебел. Иначе казано, след като порасне, "столът" се освобождава от своеобразната си клетка и е абсолютно готов за употреба. Готино, нали?

Уникалният продукт, който засега е само прототип, бе представен на ежегодния фестивал за дизайн DMY в Берлин и, логично, спечели единодушните адмирации на посетителите.

Ще ви оставим да му се порадвате след ред разстояние, но преди това нека ви попитаме: вие бихте ли си посадили някаква мебел, ако знаехте, че е възможно? 

Studio Aisslinger

Studio Aisslinger

Studio Aisslinger

Studio Aisslinger

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май