Съблечете сутиена, спасете планетата

Под този надслов протече еко кампанията на японска фирма за бельо
Съблечете сутиена, спасете планетата

Извиняваме се. Всъщност цялата работа не е толкова секси, колкото звучи, но поне идеята, от екологична гледна точка, е чудесна. Освен това сме изключително радостни да ви съобщим, че акцията приключи успешно преди две години и оттогава насам се осмисля все повече ролята на ежедневните предмети за природосъобразния начин на живот. (Примери за това можете да видите тук и тук.)

През февруари 2009 г. най-големият японски производител на бельо Wacoal обявява, че започва да събира употребявани сутиени, които ще използва в новата си програма за рециклиране.

През посочения период към всяка покупка на бельо Wacoal подаряват и специална торбичка за рециклиране. Фирмата се надява, че по този начин ще провокира всяка дама да запази вече употребеното бельо и да го върне там, откъдето го е закупила.

Всъщност, програмата се оказва доста успешна – в края й Wacoal събира 350 торби с над 36 000 стари сутиена в тях. Това се равнява точно на 3, 59 тона материал за рециклиране, който вече би трябвало да е използван за направата на твърдо гориво.

Всъщност, тази история е отличен пример за това, че за рециклиране и преработване би могло да се използва почти всичко. Спомнете си го следващият път, когато решите да изхвърлите някой сутиен :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май