Учители искат да борят наднорменото тегло с градинарство

Училищата на острова предлагат нови мерки за справяне с наднорменото тегло сред децата
Учители искат да борят наднорменото тегло с градинарство

Децата най-рано от четиригодишна възраст трябва да бъдат учени на градинарство като част от опита да се пребори наднорменото тегло сред подрастващите. Зад тази идея застанаха делегатите от Асоциацията на учителите и преподавателите по време на тяхната годишна среща в Ливърпул, които поискаха градинарството да влезе в учебната програма на децата в началното училище, пише британският в. "Индипендънт". 

1682727PinterestПредложението на учителската асоциация призовава правителството "да вкара градинарството в учебната програма на началните училища, за да се образоват учениците за необходимостта от здравословното хранене и ползите и радостите от отглеждането на такива храни, които също така могат да помогнат в борбата с наднорменото тегло". 

"Дайте на дете морков и ще го нахраните за едно ядене. Научете дете на градинарство и може да се храни до края на живота си", коментира в свое изказване председателят на училищните директори.

Според учителите също така градинарството може да развие и любов към готвенето. "Децата се учат на това колко е важно да готвят нещата правилно, а не просто да варят зелето до безкрайност", коментира Наташа Брадли – една от учителките на конференцията. Друг неин колега – Андрю Брадли посочи също, че със създаването на подобни часове в училище децата ще могат да наблюдават целия процес от посяването до чинията. 

Източник - БГНЕС

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май