Храната е автентична! На ей този фестивал

Интересна инициатива ще се проведе тази събота в София, на пазар "Римска стена"
Храната е автентична! На ей този фестивал

Хей, фитуелчета, какви са ви плановете за уикенда, а? Ако сте в столицата и още се чудите с какво да запълните свободното си време през почивните дни, веднага можем да ви дадем подходящо предложение за развлечение. Ето какво: посетете фестивала на автентичната храна, който ще се проведе на пазар "Римска стена" в квартал Лозенец. 

Събитието, организирано от сдружение "Хранкооп", ще събере на едно място родни производители на екологично чисти и ръчно изработени продукти, както и привърженици на здравословната и качествена храна.

Всъщност, първата част на инициатива се случи миналата събота, а сега идва ред на продължението, което, съдейки по програмата, отново се очаква да бъде интересно. Гостите на любопитния фест ще могат да посетят и разгледат богат базар, както и изложение с дегустации и представяне на различни стопанства. Ако ви липсват ароматът и вкусът на прясно изпечения хляб, сега е моментът да си ги припомните.

Готиното е, че организаторите на събитието са предвидили куп работилници за малки и големи (о, да!, малчуганите ще правят плодови бонбони, завиждаме им благородно), различни дискусии и лекции, както и тематични прожекции на филми.

Основната цел на фестивала е да фокусира вниманието на повече хора върху здравословното хранене и неговата възможна постижимост, макар и в условията на свят, в който управляват пиците и хамбургерите. С две думи, може би си заслужава да удостоите инициативата с присъствието си. 

Много ще се радваме, ако споделите впечатленията си от преживяното и се забавлявате и информирате максимално. С удоволствие бихме изслушали и вашите собствени виждания за здравословно похапване и като цяло – начин на живот. Така че заповядайте, знаете къде да ни намерите :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април