Щракни и посади

В тази умна саксия-градинар ;)
Щракни и посади

Попаднах днес на една интересна джаджа, която искрено ме заинтересува. Наричат я Click and Grow и е дело на екип от няколко талантливи младоци.

Накратко, става въпрос за модерна и адски лесна за използване технология за отглеждане на цветя и растения в домашни условия :)

Градинарското приспособление се състои от 2 части: 

  • Едната играе ролята на своеобразна саксия. Същата разполага с малък резервоар, с помпа и с вградени електронни сензори. За да започне да функционира контейнерчето, в него се поставя специална батерия.
  • Другата част представлява малка касетка, в която се съхраняват семената и необходимите нутриенти, също вградена в саксията. Тук е интегрирана и специална компютърна програма, която задава всички команди по отглеждането на бъдещите красоти.

Всичко, което трябва да направи човек, е да постави батерията, да напълни саксията с вода и да позиционира своя Click and Grow на слънчево и проветриво място. А след седмица-две би трябвало да се радва на добри зелени резултати.

Click and Grow

Всъщност, двата елемента на технологичното чудо действат на принципа на принтера. Когато цветята умрат, клетката се отстранява и в саксията се слага нова. Иначе казано, зарежда се с консумативи :)

Компанията предлага възможност за отглеждане на няколко вида растения, разделени в три категории: 

Красиви - цветя за декорация и украса на дома

Бързи - такива, които никнат светкавично, но имат кратък жизнен цикъл

Полезни -  включват различни билки, подправки и изобщо – растения, която можеш да сложиш в манджата.

Цените на оригиналните саксии започват от 20 долара нагоре, като в комплектите не е включена стойността на батерията. Могат да бъдат закупени от тук, но, за съжаление, все още няма предвидена доставка до България.

Е, какво мислите: бихте ли си купили подобна джаджа? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май