Две жени владеят сърцето на ергена Асен Василев, ето кои са те

Две жени владеят сърцето на ергена Асен Василев, ето кои са те

Вицепремиерът Асен Василев не открехва завесата към личния си живот вече месеци наред. Единственото, което сподели, е, че сърцето му е свободно и е преживял няколко разочарования в любовен план. Две са обаче жените, които го подкрепят неотлъчно – неговата майка и по-малката му сестра, пише вестник Ретро.

Майката на финансовия министър – Йорданка, се ползва с авторитет в родното на фамилията Хасково. Тя е дългогодишен инженер, но е пенсионерка отдавна. Асен е първороден син за нея и съпруга ѝ Васко. Още в ранното му детство тя усетила музикалните му заложби и била причината Василев да започне да посещава уроци по пиано, а след това и да се присъедини към известния хасковски хор "Лира" към езиковата гимназия в града, нищо че впоследствие кариерата му на оперен певец се провалила. Когато съпредседателят на "Продължаваме промяната" бил на 4 годинки, се ражда и сестра му Кристина. Той не ревнувал родителите си от нея и бил изключително грижовен брат. Тъй като майка му и баща му били заети да ходят на работа, той всеки ден водел и вземал сестричката си от детска градина, разказват негови съграждани.

Йорданка, майката на Асен Василев

Близките си отношения са запазили и до днес, макар да ги делят хиляди километри. Кристина също е възпитаничка на езиковата гимназия в Хасково, където и двамата с брат ѝ били отличници. Тя обаче не следва примера му и не се изкушава от идеята да замине да учи в "Харвард" в Америка, а се спира на Германия. Висшето си образование завършва в немски университет със специалност, далечна от тази на икономиста Асен, а именно архитектура. След дипломирането си в Технологичен институт в Карлсруе тя остава да живее и работи в същия град и до днес, а проектите, които движи, са за милиони евро. Кристина обаче се прибира редовно при брат си и родителите си в България, а според информацията в социалните ѝ мрежи все още няма семейство и наследници, също като батко си.

Кристина Василева е сестрата на Асен Василев

Сестрата на вицепремиера подкрепя и политическите му амбиции, а освен това се познава лично и с повечето хора от екипа му. Докато Асен бил студент, родителите му нямали пари да го издържат в Щатите и разчитали само на стипендията му. Успявали да спестят единствено за самолетните му билети два пъти в годината. Впоследствие обаче синът им бързо натрупал състояние, а успоредно с това баща му се издигнал в кариерата и дори е бил заместник шеф на КАТ в Хасково, както и началник на строителния надзор по изграждането на магистрала "Марица".

Въпреки че Асен Василев е спряган за милионер, той декларира сравнително скромно състояние на фона на това на Кирил Петков. Вицепремиерът твърди пред КПКОНПИ, че има единствено апартамент за 58 572 лева в София от 54 квадрата застроена площ, както и 74 032 лева кеш, но нито един банков влог.

ключови думи:
Асен Василев

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април