Ел Макферсън за баланса в живота

На 50 и с тяло като на 20-годишна, има какво да научим от бившия супермодел
Ел Макферсън за баланса в живота

Ел Макферсън споделя с читателите на уелнес сайта си каква е тайната на това да се чувства и да изглежда добре на 50+.   

Макферсън е поредният топ модел, който в последно време влезе в ролята на уелнес гуру. Тя разказва за нейния стимул да води балансиран живот.

Както всеки един от нас и тя е имала своите несгоди по пътя към оптималното здраве. Ето какво споделя модната звезда на 90-те за това как поддържа топ форма:

1672314Pinterest

"Винаги съм се стремяла да живея балансиран живот, да се храня с пълноценна храна и да водя активен начин на живот. Понякога обаче и това не е достатъчно.

Преди няколко години, въпреки всичките ми усилия, започнах да се чувствам изморена. Опитвах най-различни добавки, но нищо не помагаше. Нещо не беше наред и не можех да разбера какво.

Тогава и попаднах на професионален нутриционист, който ме насочи към една сфера от моя живот, която не беше балансирана – алкалните нива на тялото ми. Киселинните и алкални нива на Ph не бяха в ред и тялото ми се опитваше да компенсира. Организмът ми се опитваше да навакса, което ме караше да се чувствам изтощена.”

Нутриционистът на Макферсън обяснява: "Балансираните Ph нива са от изключително значение за оптимално здраве. Организмът има Ph от 0 до 14 като 0 е горната граница на токсичност. За да е балансирано тялото, трябва да поддържаме средни нива. В противен случай ензимите ни няма да могат да функционират правилно. Прекалено високите нива на киселинност са причината мускулите ни да са напрегнати, да сме непрекъснато изморени или да не ни достига въздух, което да води до усещането на изтощение.”

1672394Pinterest

"В днешно време телата ни са под непрестанната атака на токсини – от сутрешното кафе до замърсения въздух, който вдишваме. С течение на времето токсичните количества се наслагват. За да им противодействаме е необходимо да поемаме достатъчно алкални продукти, които да неутрализират токсините и да помогнат на организма да се възстанови.

След срещата ми с нутрициониста разбрах, че трябва да направя някои промени. Приемането на растителни храни е един от най-добрите начини да се неутрализират токсините. Подходящи алкални източници са: спанак, кейл, краставица, диня, грозде, ябълки.

Не само храната, но и напитките оказват влияние върху киселинността в организма. Продукти като сода, кафе и енергийни напитки са киселинни и биха могли да навредят на тялото. Дори и минералната вода може да е киселинна. Оптималният вариант е да пием филтрирана или изворна вода.

В началото не очаквах такива малки неща да направят разлика в начина, по който се чувствах.

Алкализирането на тялото не означава да се изключат всички възможни храни, а да се балансират по-вредните храни с растителни.”

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май