Порасналият внук на Царя учи у нас в Американския колеж

Порасналият внук на Царя учи у нас в Американския колеж

Симеон Хасан, синът на княгиня Калина и мореплавателя Китин Муньос, вече е ученик в Американския колеж в София. От фамилията със синя кръв са направили детайлно проучване и на други елитни столични училища, преди 14-годишният внук на Симеон Сакскобургготски да се озове в един клас само с децата на политици и милионери. Сега Симеон стои на съседен чин до едно oт момчетата на бизнес дамата Ивана Скендерова и бившия футболист Мартин Горанов.

Любопитно е по каква тарифа счетоводителите на елитното образователно заведение, едно от най-старите извън САЩ са таксували Симеон-Хасан. За български ученици сумата е 7200 евро за цялата учебна година, а за идващите от чужбина е 18 800 евро, като тя включва обучението, учебниците, лабораториите, библиотеките и спортните съоръжения, но не и храната, транспорта и екскурзиите.

Както се знае, тийнейджърът е български гражданин също като майка си, но идва от родината на баща си Мароко. Доскоро семейството живееше в Рабат, но през 2020 Симеон Сакскобургготски сподели пред журналисти, че единствената му дъщеря смята отново да се установи тук. А Симеон Хасан не само е роден в София и приема православната вяра в параклиса "Свети Иван Рилски", но и прохожда е Царска Бистрица. Това е планинската резиденция на Фердинанд и Борис Трети в Боровец, върху която царската фамилия неотдавна възстанови собствеността си. Когато Калина, Китин и синът им не са в лоното на Рила, се радват на природата в огромния парк на стилния дворец "Врана".

Симеончо върти педалите на колелото си, а баща му разпуска в народната кръчма пред вратите на огромното имение. Царският внук няма проблеми в общуването, където и да се намира той е полиглот от малък, също като дядо си Симеон, чието име носи. Междувременно, докато живее с родителите си в Рабат, Симеон-младши посещава нашето неделно училище там и напето рецитира "Аз съм българче", облечен в бяла риза с характерните нашенски шевици. В момента усилено заляга над френския - прапрапрадядо на Симеон Хасан е последният френски крал Луи Филип, пише "Галерия".

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април