Почина италианският актьор Бъд Спенсър

Почина италианският актьор Бъд Спенсър

Прочутият италиански актьор Бъд Спенсър почина на 86-годишна възраст. Той е починал в Рим в понеделник "без да страда”. Това обяви неговият син Джузепе.

1736749

Спенсър, чието истинско име е Карло Педерсоли, става известен с участието си в много спагети уестърн филми. В най-известните от тях той си партнира с Терънс Хил, а двамата стават една от най-популярните двойки на екрана.

Бъд Спенсър е професионален плувец, юрист по образование, участва в над 20 филма от 50-те до 80-те години. Роден е през 1929 година в Неапол, но по-късно се мести в Рим, където стартира кариерата му на плувец. Той е първият италианец, който взима 100 метра за под една минута.

През 60-те години той композира песни за известни италиански изпълнители, както и музика за филми. Самият той издава албум с неаполитански песни.

Педерсоли избира псевдонима Бъд Спенсър като комбинация между името на любимия му актьор Спенсър Трейси и любимата му бира – Бъдуайзър.

Синът му Джузепе обяви, че семейството му е било край него в момента на смъртта му, а последните му думи са били "Благодаря”.

Италианският премиер Матео Ренци написа в Туитър – "Чао, Бъд Спенсър. Толкова много те обичахме”. 
Ние, феновете на добродушния гигант - също. Чао, Бъд! Светла ти памет! 

1736744

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април