Боли ви гърбът? Вижте този домашен мехлем с морска сол

Боли ви гърбът? Вижте този домашен мехлем с морска сол

Болките във врата и по гръбначния стълб могат да бъдат причинени от уседнал начин на живот или неправилна поза, но със следния домашен мехлем ще се отървете напълно от тях.

Този така лесен за приготвяне домашен мехлем се състои от две съставки, които присъстват във всеки дом – морска сол и зехтин. Пропорцията за сместа е следната: двадесет супени лъжички зехтин и десет супени лъжички морска сол се разбъркват хубаво до получаването на еднородна кашичка. Изсипете така приготвена смес в стъклен съд с плътна капачка и съхранявайте в тъмно помещение, докато микстурата не придобие светъл маслен цвят. Тогава вашият домашен мехлем ще бъде напълно готов за употреба.

Вие или с помощта на близък втривайте лечебния домашен мехлем в областта на вратните прешлени. Първия ден от лечението започнете с триминутен масаж, а всеки следващ ден увеличавайте времето с по две минутки. Така в края на лечението времето за разтривка с мехлема трябва да е достигнало около двадесетина минути. След всяка разтривка поставяйте на врата си предварително затоплена хавлиена кърпа за няколко минути. По време на процедурата е възможно да получите леко замайване, сънливост или виене на свят – това е напълно нормално. След малко тези симптоми напълно ще отшумят.

Лечебния домашен мехлем със зехтин и морска сол може да прилагате както при схващане след настинка или неудобна поза, така и при лечението на остеохондроза на врата. Десетдневният масаж с тази лесна смес ще подпомогне излекуването на хрущялите и костната тъкан на гръбначния ви стълб. С тази процедура стимулирате и кръвообращението на основни шийни прешлени. По този начин ще се отървете не само от болки в тази част на тялото, а ще премахнете и съпътстващи ги проблеми като главоболие, замайване, замъглено зрение retro.bg.

ключови думи:
болки в гърба

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април