Народен лек срещу възпалените нерви

Преодолейте болката с помощта на природата
Народен лек срещу възпалените нерви

Нервите играят изключително важна роля в тялото, тъй като с помощта на тях се изпращат импулси до мускулите и се осъществява движението.

Нервите са изградени от неврони, които са основни клетки на нервната система и като всяка друга част на тялото, те са изложени на различни заболявания. Когато един нерв е засегнат от конкретно заболяване, неговата функция е нарушена в различна степен.

Обикновено това води до промяна и нарушаване на мускулната активност. В този случай се чувствате схванати и не можете да мръднете, защото болката в конкретната част от тялото е нетърпима.

Причините за възникване на неврит са повече от многобройни, но най-често възникват от дефицит на хранителни вещества като например липса на витамин В1, В2, В6 или В12.

Също така може да възникне е след травма, което води до неговото възпаление или при проникващо нараняване в областта. Това може да доведе до болка и трайно обездвижване, което традиционната медицина лекува с обезболяващи и витамини, а по-тежките форми изискват и оперативна намеса.

1602951Thinkstock/Guliver

Самата аз преди години в следствие на травма, страдах често от болки в гърба и замръзнала ръка и рамо от възпалени нерви. Животът в този момент ти се променя цялостно, защото дори и да си млад не можеш да се движиш, а за спорт бях забравила в продължение на година.

И така на обезболяващи бях до момента, в който не попаднах случайно на доктор невролог, който ми даде народна рецепта, благодарение на която след това повече не съм имала проблеми с възпалени нерви.

Разбира се освен нея след отшумяване на болката изпълнявах всекидневно подходяща гимнастика за възстановяване и приемах витамини, които да подпомогнат оздравителния процес.

Необходими продукти:

4,5 или 6 листа от зеле
1-2 супени лъжици свинска мас без сол
1-2 супени лъжици захар

Вземете нужното количество зелеви листа, така че да бъде обхваната областта, където усещате най-силно болката. Добре е листата от зеле да са от най-външната част на зелката, които реално са и най-зелени. Намачкайте листата, след което ги намажете със свинската мас и най-отгоре ги поръсете със захар. Наложете ги върху болното място и превържете.

Този вид компрес да се прави вечер преди лягане, така че да останете с него до сутринта. На сутринта се изкъпете и вечерта повторете процедурата. Значително облекчение ще почувствате още след първия компрес, а след третия болката ще е едва доловима.

Добре е когато нервите са ви възпалени да не нагрявате мястото на болката, нито да взимате топъл душ или вана.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април