Черупките от орехи лекуват кашлица и топят тумори

Черупките от орехи лекуват кашлица и топят тумори

Неподозирано от мнозина, оказва се, че черупките от орехи могат да ни послужат като лек срещу различни болести и болки. Домашните рецепти са изпитани и гарантират резултат, затова следващият път, когато консумирате орехи, имайте едно на ум, че може и черупките да ви послужат. Ето и няколко идеи за това как точно да ги използвате:

  1. Лекуване на язви на стомаха, на дебелото черво и на дванадесетопръстника

За приготвяне на отварата ще са ви необходими 6 ореха. Отделете от тях вътрешната част, която разделя ядките. Съберете ги и ги залейте с половин литър вряла вода. Сложете кърпа на съда и оставете за около час да се накиснат хубаво. Докато това се случва, лековитите вещества ще се освобождават от водата. След като течността изстине, прецедете я и добавете около 300 мл прясно мляко. Приемат се по две-три глътки преди всяко хранене на гладно, както и вечер преди лягане. Отварата може да съхранявате в хладилник. Веществата от тази част на орехите помагат язвата да заздравее и да калцира, а прясното мляко помага за по-лесното усвояване.

  1. Против силна кашлица

Нужни са ви 4 ореха, които да счупите, без да отстранявате черупките им. След това ги добавяте към литър вряща вода и ги оставяте на котлона за още 10 минути. След като ги свалите от котлона, оставете ги да се накиснат добре за още 15 минути. Когато течността се охлади се добавят 3 с.л пчелен мед и няколко парчета лимон. Отварата се приема 3 пъти дневно преди хранене, за периода докато кашлицата отмине.

  1. За премахване на  тумори,  кисти и други образувания

За тази рецепта ще са ви необходими черупките от 15 измити ореха. Те се мелят в блендер/чопър до получаването на брашно. То се смесва с 600 мл водка, обърква се добре и се налива в стъклен съд. Добре е да престои на тъмно около седмица, а след това да бъде прецедена и отново върната в стъклено шише. Приема се по 1 с.л на гладно малко преди хранене. Смята се, че течността атакува туморите и спомага за тяхното "изсушаване".

Източник: lekuva.net

ключови думи:
орехови черупки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април