4 йога пози за красиво тяло

И добър старт на деня!
4 йога пози за красиво тяло

Йогата може да ви даде всичко онова, от което се нуждаете, за да се чувствате добре и да сте заредени с отлично настроение.

Всекидневното практикуване на йога ще ви даде възможност да се поддържате в отлична форма, да се събуждате сутрин рано с лекота и най-вече да разполагате с енергия през целия ден без да имате чувството, че носите няколко торби с цимент на гърба си в края на работния ден.

От изключително значение е да поддържате емоционалното си равновесие с правилно дишане, медитация и не на последно място с изпълнението на подходящите йога пози.

С течение на времето ще ви е значително по-лесно да се фокусирате върху важните неща в живота си, да не обръщате внимание на външните дразнители и да приемате философски трудностите, които ви застигат в живота. Причината е малка, простичка, но много истинска: "Когато една врата се затваря, друга се отваря”. Ще изпитате чувството на контрол над живота и тялото си. 

Предлагам ви 4 йога пози от Prevention, които са отлични за практикуване след сън. Добре е преди да започнете с тях да загреете мускулите. Задръжте всяка поза за най-малко 5 бавни вдишвания и издишвания. Бройте до 5 за всяко вдишване и 5 за всяко издишване. Научете се да слушате тялото си, така ще ви е по-лесно да го познавате, направлявате и да постигате желаните резултати.

1566884prevention.com/

Тази поза ще ви научи на баланс, координация и издържливост. От изключително значение е да се стремите към правилното изпълнение на позата. В изправен стоеж със събрани крака. Вдишайте, като издишате свийте коленете си и изместете дупето назад, сякаш се опитвате да седнете на стол. Опънете ръцете над главата. Стегнете корема, за да поддържа гърба ви изправен. Поемете натиска върху краката. Останете в тази поза в рамките на 5 до 10 вдишвания, след което се върнете в изходна позиция.


1566883prevention.com/

Седнете с изправени крака на широчината на раменете. Поставете колан на стъпалата си, като опънете другия край на колана и го дръпнете към себе си. Наведете тялото си напред като придържате кръста и гърдите си изправени. Останете в тази поза в рамките на 5 до 10 вдишвания, след което се върнете в изходна позиция.

 

1566882prevention.com/

Седнете с изправен гръб в удобна позиция с кръстосани крака. С върховете на пръстите сочещи надолу към пода. Вдишайте и като издишвате завъртете леко торса на дясно като поставите лявата ръка върху дясното коляно. Останете в тази поза в рамките на 5 до 10 вдишвания, след което се върнете в изходна позиция.
След което повторете същото движение на ляво.

1566881prevention.com/

С това упражнение ще облекчите и премахнете постепенно напрежението и ще подобрите гъвкавостта на тялото си. Легнете по гръб със свити колене, краката стъпили на пода, разположени на широчината на раменете. Ръцете разположете до тялото като дланите трябва да сочат нагоре. Вдишайте и като издишвате натиснете петите надолу, за да повдигнете бедрата и гърба от пода. Поддържайте упора и с помощта на ръцете. Останете в тази поза в рамките на 5 до 10 вдишвания, след което се върнете в изходна позиция.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май