5 йога пози за по-добър сън

Не можете да поспите и няколко часа през нощта? Опитайте с възстановяващата йога тя е един от най-добрите лекове за безсъние
5 йога пози за по-добър сън

Не можете да поспите и няколко часа през нощта? Опитайте с  възстановяващата йога тя е един от най-добрите лекове за безсъние като ни помага да релаксираме както тялото, така и ума. Помага на кислорода да стигне в кръвта и мозъка ни. Ето някой пози йога, които лекуват безсъние причинено от стрес или тревожност.

1. Позиция труп или савасана

Може да изглежда просто, но е много важна йога позиция, за да постигнем пълно спокойствие. Трябва да легнете по гръб. Дланите сочат нагоре, със затворени очи. Позволете на съзнанието ви да се успокои от главата до петите. Докато правите това, релаксирайте всяка част на тялото си като се концентрирате върху нея. Може да го правите по всяко време на деня около 5-6 минути на сесия.

2.Поза Адо Мука Сванасана

Тези техника е популярна като лицето на кучето гледа надолу. Поставете дланите и стъпалата на постелката за йога, колете са изправени, дланите са малко пред раменете, при тази позиция пръстите на краката сочат към главата. Сега вдишайте и леко повдигнете корема от пода. Главата трябва да е между ръцете и не бива да се мърда. Останете с тази позиция минута две после я освободете. Повторете 5-6 пъти на сесия.

3. Утанасана или изправен и приведен

Тази позиция помага да облекчите стреса, освен това разтагя сухожилията под коленета. За да направите тази поза, се изправете пред леглото с ръце на кръста. Вдишайте дълбоко и докато издишвате бавно се наведете напред, за да докосне главата ви леглото, може да сложите няколко възглавници една върху друга ако е ниско. Вдишайте отново и се изправете. Задръжте позицията колкото е възможно, но не изкривявайте гърба.

4. Випарита Карани

Тази позиция  е по-позната като краката на стената. Докато сте легнали на постелката, поставете крака на стената, колкото можете. Оставете ръцете на пода с длани сочещи тавана. Затворете очи и после внимателно изпънете ходилата си още по нагоре. Внимавайте да дишате устойчиво, докато правите тази техника.

5. Сарвангасаба или свещ на рамене.

Тази позиция може да се направи след кат вече сте разтегнали добре, ако докато я правите почувствайте неудобно, незабавно я прекратете. Преди да направите позицията вдишайте и вдигнете долната част на тялото изведнъж с крака във въздуха. Използвайте ръцете да се стабилизирате ако ги намирате за трудна, може да ползвате стената за упора.  Може да започнете като рамото е на 45 градуса и постепенно да я правите цялата.

ключови думи:
йога пози

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април