Брога: йога за пичове

Още една интересна разновидност в практиката
Брога: йога за пичове

Момичета, напуснете залата! Момчета, окупирайте шалтетата ;) Защото е време за брога – йога, ама специално създадена за мачовци. Тя е резултат от съвместната дейност на симпатичните американци Робърт Сидоти и Адам О'Нийл.

Роб е лицензиран йога инструктор и сертифициран персонален треньор, когото описват като изключително харизматична личност, с невероятно чувство за хумор. Що се отнася до Адам, той също се занимава със спорт от малък и е страстен фен на йога.

Така, в един слънчев ден, двамата другари се събрали и решили да направят нещо заедно. Без много да му мислят, създали брога. Целта им била да накарат повече мъже да се посветят на древната индийска практика, тъй като забелязали, че в САЩ последователите ѝ са най-вече жени.

Всъщност, името на новата разновидност е резултат от сливането на думите "bro" и "yoga". "Bro" e английски термин, който се използва предимно в разговорната реч като поздрав между приятели. Той обаче има и много други значения. Например, често се превежда като "аутсайдер", "смотаняк", "идиот". Що се отнася до "yoga", тук вече знаете за какво става въпрос. 

Broga YogaСамата система представлява любопитна комбинация от познати асани + упражнения със съпротивление + кардио част. A цялата сесия се осъществява под звуците на надъхваща музика. Страшна работа! 

Създателите на брога твърдят, че тя е много подходяща за атлети и за хора, които се занимават активно със спорт, защото им позволява да разтегнат хубаво тялото. Бонус: зарежда ги с енергия за нови спортни постижения.

Лошата новина е, че за сега фитнес заниманието се практикува само в Съмървил, Масачузетс и на остров Martha's Vineyard, разположен в южната част на Кейп Код.

Самият Роб дава персонални уроци, но, струва ни се, едва ли го прави дистанционно :)

Нашият коментар

По принцип не сме фенове на концепцията да има класове само за единия пол. Звучи ни леко дискриминативна.

Даже много бихме се радвали, ако разделението на "мъжки" и "женски" спортове изчезне веднъж завинаги. Все пак!

Каузата на "брогарите" да накарат повече мъже да "яхнат" шалтето ни се струва наистина благородна ;)

Защото йога е за всички, не само за дамите. И адски бихме се радвали, ако на следващата си сесия практикуваме в компанията на повече джентълмени. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май