Виняса йога за супер горене на калории

Виняса йога за супер горене на калории

Виняса йога сигурно ще ви прозвучи малко екзотично, но всъщност е поредната адаптация на традиционната хатха йога. 

Смята се обаче, че тази съвременна версия е хипер подходяща за хора, които не желаят за нищо на света да се отказват от динамичния начин на живот, но все пак искат да опитат от тайнството на древното учение.

Повечето инструктори твърдят, че с виняса йога имате шанс да изгаряте над 450 калории за час. Но това, разбира се, зависи от степента на натоварване, от спортната ви подготовка и от самата програма, както и от това дали я комбинирате с друга физическа активност. (Много е важно каква).

Вижте обаче няколко движения от тази т. нар. адаптирана йога. Ако ви харесат, имате цялата свобода да ги изпълнявате в от 5 до 10 повторения.

Упражнене 1 

Заемете изправен стоеж с разтворени на широчината на таза крака. Изпънете ръцете зад гърба и сплетете пръстите си, така че дланите ви да са опрени една в друга. Вдишайте и извийте назад горната част на гърба, като междувременно повдигате гърдите нагоре и натискате раменете надолу. Все едно се опитвате да изпълните мост назад, но без ръце.

Упражнение 2 

От горната позиция отпуснете краката, така че да не чувствате напрежение в коленете. Накланяйте се напред, докато торсът ви не се изравни с линята на бедрата и издишайте. Дръжте ръцете си изпънати и пръстите на ръцете – сплетени. Вдигнете ги максимално нагоре, над главата си.

Упражнение 3

Застанете на четири крака, изпънете крайниците и повдигнете таза нагоре към тавана – сякаш с идея да достигнете небето с дупе.

Упражнение 4

Вдишайте, докато заемате позиция за лицева опора. Издишайте и свийте ръцете в лактите (последните трябва да сочат назад и да са плътно прилепени до тялото).

Спускайте по този начин тялото надолу, докато гърдите не докоснат пода.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май