Да правим йога! На открито

Ей така...
Да правим йога! На открито

Най-важното

Тук пък може да откриете няколко полезни съвета за това как да практикувате на плажа :) 

Напоследък изпитвам страшна необходимост да се посвещавам редовно на йога практиката си и има защо. Същата ми носи тонове спокойствие и ми помага да съхранявам вътрешния си мир.

Затова не мислете, че ще преустановя заниманията си, когато изляза в отпуск. Напротив, продължавам! Даже възнамерявам задължително да изкарам сесията си на открито, сред природата, защото вероятно ще ми се отдаде подходяща възможност да направя това.

А в случай, че и на вас ви предстои същото, нека набързо ви дам няколко съвета:

Намерете си вдъхновяващо местенце

Може да е в парка, в планината, близо до река, до езеро и т. н. Няма значение. Идеята е то да стане наистина специално за вас, да си го обичате. И всичко в него да ви кара да се отпускате, както и да се концертирате по-лесно.

Усещайте естествения ритъм на природата и се опитвайте да настройвате на нейните честоти душата и тялото си.

Бъдете тук и сега

Мнозина не възприемат сесията на открито насериозно, а по-скоро като нещо случайно, спонтанно. Това пък им пречи да се съсредоточват и да се възползват пълноценно от преживяването. Иначе казано, трябва да култивирате съзнателно отношение към практиката си навън. Сторите ли го, ще усетите силата и магията ѝ.

Старт! Дишайте 

Препоръчвам ви да започнете сесията си с уджай дишане. Защото то ще ви позволи да се отпуснете и да се успокоите. Едновременно с това, "слушайте" природата: ромона на поточето, песента на жабките, жуженето на насекомите, поклащането на тревичките. Постарайте се да синхронизирате дишането си с нежните звуци на света около вас.

inm.com

Не бързайте

Скъпи приятели, няма значение колко асани ще направите. Важно е обаче как ще ги изпълните - с правилна техника и със съзнанието какво е положителното им влияние върху вас. Само така ще обогатите и ще прогресирате в обучението си. 

Практикувайте боси

Стъпете върху тревичката и позволете на ходилата си да усетят свежия ѝ допир. Представете си, че под стъпалата ви започва да "расте" енергия, която тръгва нагоре и постепенно се разпростира по цялото ви тяло... Страхотно е, нали?

inm.com

Е, предполагам, че с тези няколко съвета ще ви е по-лесно да изкарате сесията си навън. Успех! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май