Зависими от йога

Ето няколко от основните симптоми
Зависими от йога

Признаваме си, че йога заема наистина важно място в живота ни. Почти всеки ден си вземаме нещо от нея. Спокойствие. Баланс. Сигурност. Здраве.

Истината обаче е, че никога не сме били тотално обсебени от въпросното древно учение. За разлика от някои наши приятели, например. Ако искате да разберете дали и вие сте йога зависими като тях, потърсете в поведението си тези издайнически симптоми.

Съгласяваме се, че някои от тях звучат доста абсурдно и даже ще ви разсмеят:

Докато чакате на опашка в магазина, спонтанно и изведнъж заставате в поза дърво, пред смаяния поглед на хората наоколо. 

През отпуската си планирате екзотична ваканция на самотен остров. Където ще се храните само с плодовете на палмите (щедро гарнирани с чист въздух) и ще правите йога от сутрин до вечер. И от вечер до сутрин, за разнообразие. Седем дни в седмицата.

Убедени сте, че йога практиката е по-добра от фитнеса, от пилатеса, от аеробиката и въобще - от всички физически активности, взети заедно. Но никога няма да изречете това убеждение на висок глас, защото хич не е йогийски коректно. И като стана въпрос за това - с болезнена прецизност се грижите за кармата си.

Впрочем, последната е единствената, с която оправдавате всичките си постъпки и решения. Доста удобно, нали?

Когато ви заболи глава, вместо да глътнете аналгин, заставате на челна стойка.

Възнамерявате в най-скоро време да се прекръстите на името на древната индийска богиня на мъдростта и светлината – Лакшими.

Шалтето сякаш се е сраснало с гърба ви и често обичате да скитате боси по улиците.

Когато сте в задръстване, вместо да припявате псувни с останалите шофьори в движението, изпълвате купето на автомобила си с хубаво и продължително "оммм" :)

Смятате, че вече сте разбрали целия смисъл на живота и се дразните, когато другите се ограничават в понятия, които изобщо не разбират :)

Твърдите, че сте над всичко земно, и че нищо не може да наруши вътрешния ви мир и спокойствие....

Стоп! Йога зависими сте. И като че ли това ви ограничава. Истината е, че човек не трябва да изпада в крайности по отношение на нищо в живота си. Дали ще е йога или фитнес, правете това, което ви харесва с удоволствие и желание. Но без да прекалявате :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май