Защо йога е и за мъже

Ще ви дадем няколко разумни причини
Защо йога е и за мъже

Факт. Нещата в света на йога се променят повече от динамично. Ако допреди известно време практиката се възприемаше САМО за женско занимание, днес вече много мачовци, включително и някои звезди, могат да бъдат видени в действие върху фитнес шалтето. А тази промяна е нормална, откъдето и да я погледнете.

Защото няма (или не би трябвало да има) типично дамско или типично мъжко занимание. И за двата пола съществуват еднакви физически дейности, които могат да бъдат модифицирани според възможностите и подготовката им.

Значи, ясно е: йога е и за господата. Практиката би им помогнала в много направления, но ще се ограничим в споменаването на ей тези три:

  • Например, тя е добър инструмент за възстановяване след контузване. Системата предлага редица комплекси от упражнения, подходящи за целта. С това не искаме да кажем, че мъжете имат навика по-често да си причиняват лоши неща и да се "разбиват", не ни разбирайте погрешно :) Но, да, господата често са доста по-екстремни и смели в приключенията си.
  • Като цяло, йога е добре да се практикува и след сериозно мускулно натоварване с цел намаляване напрежението в тялото, регенериране и подготовка за нови изпитания във фитнес залата. Все повече мъжаги разбират, че, наред с тренировката с тежести, е добре да следват и паралелна програма, която да им помага да развиват и други атлетически умения. Защо тази програма да не е йога, а?
  • Бонус: асаните и дихателните техники имат шанс да повишат издръжливостта и да подобрят представянето в сексуалните отношения. А! Наострихте уши, нали :) Тогава нека ви кажем и друго – жените (повечето) харесват "одухотворените" мъже, а какво по-духовно занимание от древната индийска система?! Разбира се, не възприемайте това последно твърдение за чиста монета. Йога няма да ви направи богове в секса, стига да не сте такива по презумпция.

Общо взето, вземете тези три аргумента, умножете ги по още толкова и ще получите ползата за себе си. А ако сте съвестни, постоянни и отговорни, практикуването на йога ще ви донесе неизброими добринки.

Вие решавате.   

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април