Италианска йога

По американски
Италианска йога
inm

Сигурна съм, че заглавието и подзаглавието вече са ви объркали тотално. Затова ще се опитам да обясня.

Всъщност, италианската йога не е точно йога в смисъла, в който си я представяте. Но може да мине за такава, с малко повече въображение :) 

"Практиката" е дело на група американски пенсионери, които са открили своя начин да разпускат и да се справят със стреса. Не, въпросните мъжаги не изпълняват сложни асани и не медитират. 

Йога сесиите им са различни и включват: седене с часове на открито в някое слънчево кафене, игра на шах, редене на пъзели, пушене на пури, консумиране на ароматно еспресо и оживени разговори с добри приятели... 

Иначе казано, основният стремеж на "йогините", както се самоопределят сами, е да овладеят това, което италианците наричат il dolce far niente или "насладата от нищоправенето" в буквален превод от италиански език.

724322YogaDork

О, да! Забавните дядовци напредват в заниманията си изключително добре. Защо си ги причиняват ли? Ами, най-вече, за да разнообразяват скучните си дни и да забравят за старостта и за многобройните болежки. Смехът, социалният контакт, игрите... всички те ги карат да се чувстват наистина добре.

През зимата американците възнамеряват да преустановят временно заниманията си по "италианска йога" заради студа. Но пукне ли пролетта, смятат да възродят срещите си.

Нещо повече, имат намерение да канят различни гости – известни политици, комици и т.н, за да практикуват с тях. Ентусиастите даже имат идея да заснемат документален филм, свързан с дейността си. За целта, вече търсят спонсори в известната онлайн платформа Kick Starter.

Йога или не, проектът им е чудесен. Не смятате ли? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май