Йога за двама

Сплетете клони в поза дърво :)
Йога за двама

Имате си партньор в заниманията по йога? Щастливци! Искрено се надявам, че споделената сесия ви носи много приятни емоции и ви помага да прогресирате в практиката си.

А за да направя съвместното ви преживяване още по-забавно, ще ви покажа една асана, която със сигурност ще ви хареса. Тя ви е добре позната, но едва ли ви е хрумвало, че може да я практикувате с любим човек... Става въпрос за т. нар. поза дърво =)

Знаете е, че същата е чудесно упражнение, което тества умението ви да пазите баланс, активира концентрацията и подобрява стойката ви.

Реализирайте го заедно ето така: 

  • Застанете един до друг, обърнати с лице в една посока. С ръка хванете през кръста другарчето си. Нека то направи същото.
  • Сега и двамата преместете тежестта върху опорния крак (този, който се пада от вътрешната страна на пространството между телата ви). После сгънете другия (свободен) крайник и поставате стъпалото му от външната страна на съответстващото бедро, малко над коляното.
  • Накрая съберете свободните си ръце пред гърдите - в дланите, в позиция за молитва. Ок. Завършихте короната на "дървото" си. Останете стабилни и спокойни. По този начин.

whole living

Задръжте в асаната за около 5 дълбоки вдишвания и издишвания. Супер! Повторете процедурата и с другия крак, което ще наложи смяна на положението ви.

Ами, това беше. Адски е забавно и приятно, нали? Следващия път продължаваме :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май