Йога помощ при настинка

Облекчете симптомите с вариация на детската поза
Йога помощ при настинка

Уви, началото на студения период може да представлява сериозна опасност за здравето, най-вече под формата на орди от вируси и злобни настинки, които дебнат навсякъде.

В случай на подобни неприятности, най-доброто решение е да си останем на топло в леглото, но всички добре знаем, че понякога това е невъзможно. Е, може би не предполагате, обаче йога може да ви помогне да се справите по-лесно с дискомфорта.

Открихме нова вариация на детската поза, която стимулира силно няколко ключови точки върху черепа. Препоръчва я инструкторката по йога Мери-Кейт Брондър, която твърди, че въпросната асана освобождава напрежението в синусите и облекчава главоболието. Ето и какво да направите:

- Заемете стандартната позиция за изпълнение на позата – коленичете на пода, отпуснете дупето върху петите и дръжте гърба изправен.

- Допрете ръцете си пред гърдите и ги опънете напред, без да заключвате лактите. Отпуснете раменете и стегнете корема.

- Наведете се напред, като се стремете да спуснете челото към коленете си. Движението трябва да е само от кръста нагоре.

- Вдишайте и протегнете ръце напред, покрай ушите си. Отпуснете ги леко върху пода.

747640inm.com

- Издишайте и извийте врата и гръбнака навътре, пренасяйки тежестта на тялото си върху върха на главата. Върнете назад, отпускайки гърба. След това повторете отново, редувайки пренасянето на тежестта от челото към горната част на черепа и обратно, общо 10 пъти. При всяко отпускане назад вдишвайте, а при пренасянето на тежестта към върха на главата - издишайте. Ако направите повече повторения, почивайте по 30-60 секунди между всеки 10.

- Когато приключите, вдигнете бавно торса в изправена позиция и останете няколко секунди така, преди да се раздвижите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май