Йога упражнения за увеличаване на ръста

Йога упражнения за увеличаване на ръста

Научно доказано е, че можем да повлияем върху увеличаването на ръста ни с няколко упражнения от йога. И при това без значение от възрастта.

Аз лично съм скептично настроена към този факт, но съм сигурна, че асаните – свещ, главоколянна и орел, повлияват много добре на правилната ни стойка и крайниците.

Да се подготвим за изпълнението им като загреем със "слънчевия комплекс". После преди да започнем практиката да направим "капалабхати" дишане седнали в лотос, полулотос или турски седеж. Поемете въздух през носа бавно, продължително и безшумно, като се стараете да издуете корема.

1795781

Издишайте бързо, силно и шумно, като стегнете корема чрез свиване на коремните мускули. Направете 20 вдишвания и издишвания. Ако не почувствате главозамайване, увеличете постепенно сериите до 3 по 20, като между тях си почивате с нормално дишане. Когато овладеете техниката, опитайте да се концентрирате и насочите мисълта си под пъпа.

Времетраенето на дихателното упражнение не трябва да надхвърля 3 минути.

Преминаваме към трите полезни асани. Първата е свещ.

Легнете отново по гръб. Притискайки с длани пода, повдигнете краката нагоре в шпиц. Когато краката стигнат над тялото, повдигнете и трупа, докато застанат във вертикална линия над раменете. Брадичката трябва да опира в гърдите.

1795783

Ръцете придържат стабилно тялото да не се люлее. Лактите са прилепнали към земята, а дланите към тялото. Тежестта пада върху ръцете и раменете.

Задръжте в позата около три минути и върнете тялото по обратния ред.

Релаксирайте за кратко.

Не правете "свещ" при напреднала артериосклероза, повишено кръвно налягане и възпалителни процеси в областта на главата.

Втората асана е "главоколянна".

1795782

Отново от легнало положение с изпънати назад ръце вдишайте и се изправете до седеж.

Издишвайки се наведете напред от таза колкото можете към краката.

Не сгъвайте колене и не огъвайте гръбнака.

Опитвайте се с всяко издишване да се накланяте по-напред.

Задръжте в позата три минути.

Колкото и трудна да ви изглежда "главоколянна поза", не забравяйте, че с много практика ще успеете да я овладеете. Важно е в началото да я изпълнявате, докъдето ви е удобно, без да изпитвате голямо напрежение.

Дори и ако торсът и краката ви образуват прав ъгъл, тоест да имате усещането, че нищо не правите, позата работи за вас. В началото е нормално да не можете да се сгънете до долу.

Последната асана от този кратък комплекс се нарича "орел". В изправено положение застанете на единия крак и увийте другия около него. След това направете същото и с ръцете ви.

1795784

Свийте коляното на опорния крак и задръжте в позата за около минута. Повторете 5 пъти.

Асаната помага при разширени вени и ревматизъм и ставен артрит на краката. Стимулира растежа на крайниците, подобрява походката и развива хармонично бедрата.

ключови думи:
йога упражнения

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април