Какво да очакваме от йога през 2014-та

Мащабно развитие, какво друго
Какво да очакваме от йога през 2014-та

Очаквай неочакваното! Така стоят нещата, когато говорим за развитието на йога всяка нова година. Индийската система вече съвсем не е "древна", а доста съвременна, ако ме разбирате какво искам да кажа.

В този ред на мисли, можем да сме сигурни, че тя ще ни поднесе още много нови изненади от пъстрия си свят. Експертите отвъд Океана, например, коментират, че през 2014-та ще се случат следните неща:

1) Т. нар. кундалини йога ще продължи своя победоносен поход във фитнес клубовете и все по-голям брой хора ще ѝ се посвещават с открито сърце. Ако помните, практиката стана особено актуална през изминалите месеци, благодарение на знаменитости като Ръсел Бранд и Деми Мур, които ѝ се врекоха във вярност.

2) Можете да бъдете сигурни още, че все повече компании ще осигуряват за своите служители безплатни сесии по йога на работното място, с цел повишаване на продуктивността и концентрацията.

3) Изключително актуални за годината ще са възстановяващите и по-бани програми като ин йога, например, където се залага най-вече върху постигането на хармонична цялост и спокойствие.

4) Логично или не, йога ще върви ръка за ръка с аюрведа - по-голямата ѝ "сестра" :) Науката за здравето на древните веди ще печели вниманието на все повече хора.

5) Компаниите за производство на йога дрехи и аксесоари ще започнат да стават все по-екологично ориентирани (поне в границите на САЩ) и да предлагат продукти, изработени от рециклирани материали, с минимално влияние върху околната страна.

6) На мода ще са и онлайн класовете и сесиите, голяма част от които дори ще са безплатни. Готино, нали?

Такава е йога прогнозата за отвъд Океана. Какво ще стане тук обаче, у нас? Трудно е да се предположи. Навярно ще въведем новите тенденции, макар и с по-бавни темпове, и ще ги следваме до появата на следващите. А може и сами да се превърнем в новатори. Да измислим нова разновидност на практиката, да кажем.  Made in Bulgaria:)

Кой знае, кой знае... 

ключови думи:
2014 Аюрведа йога

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май